Lotus predstavlja ultimativno retku seriju Elise Cup 260 modela

Više slika

Više slika

Najnoviji model Elise Cup 260 predstavlja ograničenu ediciju modela kompanije Lotus, kreiranu u samo 30 primeraka koji će se prodavati širom sveta...

Sudeći prema britanskom proizvođaču sportskih automobila, Cup 260 predstavlja ulitimativni Elise model koji se pre svega fokusira na trkanje. Njegova napredna aerodinamika generiše do 180 kg potiska, dok ultra laka karoserija dolazi sa komponentama kreiranim od ugljeničnih vlakana uklopljenih u ponudu kao standard.

Vizuelno, Elise Cup 260 linija poseduje lovorove oznake na levoj strani karoserije, kao i Union Jack, na oba zadnja krila i tablicama. Konačno, kupci mogu zahtevati da njihov autombil bude finiširan u ikoničnoj Championship Gold boji.

Ovo nije samo najlakši Elise model ikada proizveden, već takođe i najbrži, zahvaljujući dodatnom potisku od 180 kg pri brzini od 243 km/h. Najnoviji automobil uključuje gotovo sve Elise Cup opcije kao standard, a one uključuju zaptivne oplate, zaštitne komponente, prednje pristupne panele i poklopac motora, kao i dvokomponentne diskove kočnica. Istovremeno, ovo je prvi Elise automobil koji poseduje Nitron branike sa mogućnošću podešavanja na dva načina.

Po pitanju performansi, ovaj automobil može da ostvari vreme kruga test staze Hethel za samo 1 minut i 32 sekunde, što je za 2,5 sekundi brže od drugog najbržeg modela Elise Cup 250. Aerodinamika je očigledno najzaslužnija za to, posebno zbog repnog motosport krila, koje je razvijano za trkačku mašinu Lotus 3-Eleven.

Sa svojom najlakšom mogućom konfiguracijom, Elise Cup 260 model teži svega 862 kg, pomešanom sa rejtingom snage prema kilaži od 290 ks/po toni, ovaj automobil može da ubrza od nule do sto za samo 4,2 sekunde, dok motor koji se nalazi ispod sportske haube poseduje izlaz od 250 ks i 255 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group