Lotus predstavlja potpuno električni Emeya Grand Tourer

U značajnom događaju koji se odigrao u srcu Njujorka, Lotus je predstavio Emeya, svoj prvi hyper-GT sa četvoro vrata.

Ovaj revolucionarni debi signalizuje ulazak brenda Lotus na tržište luksuznih električnih vozila, kombinujući svoju slavnu 75-godišnju istoriju inženjerske i dizajnerske ekspertize sa najsavremenijim tehnologijama.

Rezultat? Luksuzno električno vozilo koje ne samo da oličava duh Lotusa, već i pomera granice onoga što električni automobil može biti.

Ono po čemu se Emeya izdvaja iz gomile električnih vozila je besprekorna integracija napredne tehnologije i dizajna, naglašavajući uzbudljivo iskustvo vožnje. Automobil prikazuje mešavinu aktivnih aerodinamičkih karakteristika, uključujući pionirsku aktivnu prednju masku, zadnji difuzor i zadnji spojler. Sve ovo, u kombinaciji sa niskim težištem koji Lotus naziva „hyperstance“, poboljšava stabilnost tokom vožnje i postavlja novi standard u GT segmentu za izuzetnost vožnje i upravljanja.

Lotus Emeya ima elektronski kontrolisan sistem vazdušnog oslanjanja. Njegovi napredni senzori u vozilu osećaju put 1000 puta u sekundi i automatski prilagođavaju vozilo kako bi obezbedili glatku vožnju bez premca. Verziju sa vrhunskim specifikacijama karakterišu dva motora sa ukupno 918KS i 985 Nm koji pružaju maksimalnu brzinu veću od 250 km/h, kao i ubrzanje od 0-100 km/h za manje od 2,8 sekundi, što ga čini jednim od najbržih električnih GT-ova na svetu.

Uz Emeya, nećete satima čekati na stanici za punjenje. Lotus shvata da budućnost električnih vozila zavisi od efikasnog punjenja. Emeya ne razočarava, jer može dodati do 150 km dometa sa samo pet minuta punjenja pomoću brzog punjača od 350 kW. Štaviše, može povećati svoj domet do 80% za samo 18 minuta.

Lotus Emeya je svesno dizajniran sa naprednim održivim materijalima, kako bi se smanjio ugljenični otisak. Ovi materijali uključuju luksuzne niti napravljene od recikliranih vlakana modne industrije, PVD aluminijuma, alkantare, Nappa kože i Ultrafabrics PU.

Da bi se osiguralo da svaki putnik uživa u muzičkom iskustvu bez premca, Emeya je opremljena najsavremenijim audio sistemom razvijenim u saradnji sa KEF-om. Ovaj sistem karakteriše KEF nagrađivani dizajn Uni-Q zvučnika, Uni-Core kućište sabvufera koje štedi prostor i 3D surround zvuk koji podržava Dolby Atmos. Proizvodnja bi trebalo da počne 2024. godine i predstavlja hrabar korak u budućnost električne vožnje.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group