Lotus predstavio novi Evora model

Više slika

Više slika

Lotus je još jednom unapredio svoj Evora model, predstavljajući novu GT varijantu koja zamenjuje Evora Sport 410 i Evora 400…

Sa impresivnom maksimalnom brzinom od 303 kilometra na čas i težinom od samo 1.408 kilograma, novi Lotus Evora GT je brži, lakši i moćniji od svojih rođaka. Zapravo, ovo je najbrži i najlakši model Lotus brenda sada, a sva njegova snaga potiče od 3.5 litarskog V6 motora sa super punjenjem, koji može razviti 416 konjskih snaga. To je za 16 konjskih snaga više u odnosu na Evora 400 model, dok će njegov motor sa šest cilindara biti povezan sa šestostepenim manuelnim ili automatic menjačem.

Iz Lotus brenda tvrde da njihov novi sportski slatkiš od nula do sto kilometara na čas ubrzava za samo 3.8 sekundi, što je za 0.3 sekunde brže u odnosu na Evora 400, a kada je opremljen manuelnom transmisijom, novi model dobija specijalni Torsen diferencijal ograničenog proklizavanja.

Evora GT dolazi sa novi karbonskim elementima, uključujući prednji panel, krovni panel, okruženje zadnjeg difuzera i jednodelni zadnji branik. On ima malo više sportski izgled u odnosu na Evora 400 i 410, a s obzirom na to da koristi dosta laganih karbonskih detalja, njegova kilaža je spuštena na 1.408 kilograma, što je takođe poboljšalo i silu potiska.

Lotus je napravio nekoliko promena u enterijeru vozačke kabine, gde su kontrolna tabla, paneli vrata, tunel transmisije i centralna konzola obmotani crnom alktantarom, što je predivno akcentovano kontrastnim šavovima. GT je u svom enterijeru sportski orijentisan kao i u eksterijeru, pa dolazi sa laganim volanom od magnezijuma, koji je oivičen predivnom kombinacijom alkantare i kože.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group