Lexus RXL svim ljubiteljuma RX modela nudi treći red sedišta

Više slika

Više slika

Kompanija Lexus predstavila je svoj novi RX L model, verziju sa tri reda sedišta popularnog luksuznog terenca koji može smestiti do sedmoro putnika…

Dodatak treće klupe učinjen je mogućim produžavanjem zadnjeg dela karoserije za 4,3 inča, odnosno 110 milimetara, dok je Lexus takođe koristio i strmije zadnje vetrobransko staklo kako bi osigurao dovoljno prostora za sve putnike pozadi.

Kao standard, 2018 Lexus RX L model dolaziće sa sedam sedišta i 40/20/40 podeljenim tipovima klupe u drugom redu. Opciona postavka sa šest sedišta dolazi sa drugim redom opremljenim "kapetanovim foteljama" koje pružaju bolji pristup trećem delu putničke kabine.

Standardne karakteristike ovog modela su obarajuća klupa u trećem redu, automatski gepek i kožne presvlake za prvi i drugi red. Sistem kontrole klime u tri zone pruža putnicima u trećem redu odvojeno grejanje i ventilaciju.

Duža varijanta Lexus RX L dostupna je u benzinskoj RX 350L formi, napajanoj V6 motorom sa 290 ks uparenoj sa osmostepenim automatskim menjačem, ali i hibridnoj AWD RX 450hL verziji, koja je uparuje V6 motor zapremine 3,5 litara sa električnom jedinicom koje stvaraju kombinovani izlaz od 308 konja. Benzinski modeli su dostupni sa prednjom vučom i pogonom na sva četiri točka.

Bazni modeli dolaze upareni sa osmoinčnim informativno zabavnim sistemom, ali izbor navigacionog paketa donosi monitor od 12,3 inča visoke rezolucije, zajedno sa premijum audio sistemom i 12 zvučnika. Audiofili će takođe moći opciono da izaberu i snažni Mark Levinson Premium Surround System sa 835W i 15 zvučnika.

Za Lexus RX L 2018 se očekuje da će stići u sva predstavništva širom Severne Amerike tokom ove godine, dok će startne cene bazne varijante sa prednjom vučom krenuti od 47.670 dolara, dok je model sa pogonom na svim točkovima procenjen na 49.070 $.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group