Lexus priprema novo izdanje LS 500 modela za sledeću godinu

Više slika

Više slika

Vrhunski segment sedan opsega ispunjen je aktivnošću, sa kompanijom Audi koja je nedavno predstavila A8L Horch Founder’s Edition modele i komšijskim brendom Mercedes, koji je izašao na tržište sa novom S-Class varijantom i potpuno električnim EQS automobilom...

Kako ne bi kaskao za ostalima, BMW je finiširao poslednje radove na sledećoj generaciji 7-Series modela, dok je kao četvrti član ove grupe neizostavni Lexus LS, koji dobija brojna poboljšanja u seriji za sledeću godinu.

Ovaj vrhunski sedan dobio je manje osveženje i za ovu godinu, ali su promene koje je doneo bile prilično male i uključuju odnedavno dostupnu Haku enterijernu ornamentaciju na modelima opremljenim Luxury i Executive paketima. Kompanija Lexus nije iznela previše specifikacija, ali je dodala da je Haku folija za enterijere kreirana od jednog komada metala, koji se obrađuje sve dok ne postane debeo svega jedan desethiljaditi deo milimetra, što mu omogućuje da pruža delikatan sjaj i odraz nalik mesečini koja se reflektuje na okeanskim talasima.

Štaviše, čak i LS modeli sa ulaznog dela opsega kupce sada mogu dočekati sa 23 zvučnika Mark Levinson Quantum Logic Immersion Reference Surround Sound audio sistema. Ovo deluje kao previše zvučnika u jednom prostoru, ali oni su zaduženi za isporučivanje izvanrednog kvaliteta zvuka i impresivne izlazne snage od 2.400 vati.

Poslednja velika promena u dodacima za sledeću godinu predstavljaja novi komplet Lexus Safety System+ 2.5 asistencija. U ovom paketu uključeni su All-Speed Dynamic Radar kontrola krstarenja, upozorenje na promenu trake sa asistencijom prilikom upravljanja i Pre-Collision System sa upozorenjem na čeoni sudar, automatsko kočenje u opasnim situacijama, kao i detekciju biciklista i pešaka. Ostale bitne karakteristike uključuju asistenciju prilikom praćenja trake (centriranje trake), asistenciju prilikom čitanja znakova i pametna duga svetla.

Lexus nije previše toga rekao o novom LS 500 modelu, ali je poznato da njegov 3,5 litara veliki V6 agregat, duplog turbo punjenja, sada stvara 416 ks i 599 Nm obrtnog momenta. Ovo omogućuje da prelepi sedan u varijanti sa zadnjom vučom ubrza do stotke iz mesta za svega 4,6 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group