Lexus predstavlja prvi snimak svog novog RZ 450e modela

Više slika

Više slika

Kompanija Lexus predstavila je novi promocioni video svog predstojećeg RZ 450e modela pred njegov sutrašnji debi...

Potpuno električna linija Lexus RZ 450e u suštini daleko je luksuznija od Toyota bZ4X i Subaru Solterra modela, dok ovaj video jasno prikazuje novo električno čudo japanskog brenda tokom različitih faza njegovog testiranja. Pre svega nekoliko dana, pojavili su se snimci ekrana na kojima smo mogli videti ovaj model, ali sada po prvi put zapravo imamo priliku da ga vidimo u pokretu.

Generalno, Lexus izgleda veoma slično Toyota i Subaru modelima, ali jedna od najistaknutijih karakteristika ovog prototipa, koju možemo videti i na klipu, predstavlja dvotonska šema boja sastavljena od tamnonarandžastih i metalik crnih panela. Iako još uvek ne znamo zasigurno da li će ova šema boja biti ponuđena i kupcima, sumnjamo da hoće, jer će brojne druge dvotonske šeme biti dostupne radi personalizacije i razdvajanja ovog elektrnog modela od njegovih nešto pristupačnijih rođaka.

Novi video RZ 450e modela takođe potvrđuje da će zaista stići sa yoke volanom, sličnim onom koji je bio dostupan u bZ4X seriji. Takođe je uočljivo da je Lexus pružio svom novom električnom modelu novi informativno-zabavni sistem koji je na daleko bolji način uklopljen u kontrolnu tablu, u poređenju sa Toyota i Subaru modelima, podsećajući više na modele koje možemo videti u ostatku ponude ovog brenda. RZ 450e takođe poseduje drugačiji transmisioni tunel od svojih rođaka, zajedno sa unikatnim menjačem i centralnom konzolom.

Ispod haube ne očekuju se značajnije promene u poređenju sa bZ4X linijom. Toyota modeli dostupni su sa pogonskim sklopom kreiranim od 71,4 kWh snažnog jednog motora, koji stvara 201 ks i nudi 406 kilometara prelaznog opsega, kao i duplom motornom postavkom od 72,8 kWh, dobrom za 214 ks i prelaznim opsegom od 367 kilometara između dva punjenja, ali ćemo morati da sačekamo još malo kako bi Lexus potvrdio za koju se od ponuđenih opcija opredelio.

Cene i svi ostali detalji novog Lexus RZ 450e modela očekivano će biti objavljeni tokom onlajn predstavljanja dvadesetog aprila 2022. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group