Lexus LC-F dolazi kao arhineprijatelj Nissan GT-R modela

Više slika

Više slika

Nastupajući Lexus LC F navodno se nalazi na fabričkim trakama i biće plasiran 2019. godine kao rival Nissan GT-R Nismo i Mercedes-AMG GT automobilima.

Japanski sajt Best Car Web potvrdio je da će se LC F model truditi da parira performansama najpotentnijeg Nissan GT-R autombobila, ali će istovremeno nuditi luksuz i prefinjen izgled koji se može očekivati od automobila kao što su BMW M6 i Mercedes-AMG GT. Ukoliko je ovo tačno, možemo očekivati da kompanija Lexus izbaci na tržište svoj model za oko godinu dana od danas.

U standardnoj varijanti koja je trenutno aktuelna, LC 500 je ponuđen sa petolitarskim V8 motorom unutrašnjeg sagorevanja i hibridnim V6 agregatom zapremine 3,5 litara, ali kako bi dostigao ciljeve u konjaži, smatra se da će prvopomenuti doći sa dodatnim turbo punjenjem i oko 600 ks. Ovo je daleko više od potrebnog za tržišnu borbu sa konkurentima, već ustaljenim na sceni.

U izveštajima ne postoji ni reč o tome da li Lexus planira da redukuje kilažu svog LC modela, ali ukoliko to učini, onda se to može pokazati kao savršen postupak. Sa V8 motorom, trenutni sportski kupe teži 1.941 kg i dobro je poznato da je velika potisna snaga RC F automobila stvarala dodatni teret. Ako japanski brend uspe dodatno da redukuje težinu nove F varijante LC modela, onda definitivno imamo pobednika.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group