Leon Cupra R - najmoćniji proizvodni model kompanije Seat


Nakon nekoliko meseci spekulacija, Seat je zvanično predstavio novi model Leon Cupra R, baš pred javnu premijeru zakazanu za 2017. Frankfurt Motor Show sajam automobila...

Opisan kao najmoćniji ulično legalni automobil u istoriji kompanije, ovaj model poseduje 310 ks, dolazi sa manualnim menjačem i u varijanti sa 300 ks, uparenih sa DSG automatskom transmisijom. Oba motora snagu šalju putem šestostepenog prenosa na prednju osovinu.

Iako razlika u snazi između nove verzije Leon i Cupra modela nije preterano velika, nakon svega, proizvođač je potvrdio da R varijanta dobija nekoliko dodatnih karakteristika kao što su modifikovani zglobovi na prednjoj osovini, adaptivno vešanje, Brembo kočnice i novi izduvni sistem.

Ovaj automobil takođe poseduje prednosti nekoliko veoma istaknutih detalja na karoseriji, kao što su ekskluzivni karbonski delovi na prednjem i zadnjem spojleru, bočnim pragovima i zadnjem difuzoru, bakarnim bočnim retrovizorima i specijalnim felnama, koje se savršeno uklapaju u daleko agresivniji dizajn usisnika vazduha. Kupci nove R serije takođe mogu birati između tri standardne boje, nazvanih Midnight Black, Pyrenees Grey i Matte Grey.

Za sada, kompanija nije objavila ni jednu sliku enterijera novog automobila, ali tvrde da volan i šalthebl poseduju nove postave u alkantari i da se u putničkoj kabini nalazi "sasvim dovoljno" akcenata kreiranih od ugljeničnih vlakana i bakra.

Vezano sa ovim vestima koje se tiču sajma automobila u Frankfurtu, vredi ponovo pomenuti da je pre oko dva meseca kompanija Seat na jednom posebnom događaju u Barseloni, potvrdila da će novi Seat Arona takođe biti predstavljen na ovom sajmu u Nemačkoj za nekoliko nedelja. Ovo će biti drugo vozilo španskog brenda koje će se nalaziti na MQB A0 šasijskoj platformi nakon modela Ibiza i kao potonji, proizveden je u Martorelu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group