Legendarni Renault 5 se vraća

Više slika

Više slika

Mali hečbek je sada auto budućnosti...

Renault je otkrio prototip 5, električni automobil koji je u suštini moderna inkarnacija kultnog gradskog automobila R5...

Nije tako teško videti da je novi Renault 5 bio nadahnut originalnim dizajnom, mešajući njegove čiste linije i isprane površine sa futurističkim detaljima modernih vozila.

Renaultov direktor dizajna, Žil Vidal, preoblikovao je elemente stajlinga iz originala kako bi udovoljio potrebama modernog EV-a, kao što je ofsetni poklopac motora koji sada skriva otvor za punjenje, moderna zadnja svetla i prednja svetla za maglu koja su sada dnevna svetla za vožnju.

Takođe sadrži prednje i zadnje logotipe koji se pale, tekstilni krovni panel, kao i francusku zastavu na retrovizorima. Renault još nije otkrio nijedan snimak unutrašnjosti, ali kaže da na kontrolnoj tabli ima mali prozirni ekran koji takođe može da projektuje poruke ljudima izvan vozila.

Ovaj automobil trebalo bi da se nađe na ulicama do 2025. godine, kada će sa sobom povući još mnogo električnih Renault vozila koja će nas uvesti u budućnost transporta.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group