LC F će definititvno biti najmoćniji Lexus do sada

Više slika

Više slika

Jedan japanski sajt je pre nekoliko meseci najavio da će novi LC F najverovatnije izaći sa sličnim performansama najpotentnijeg modela Nissan GT-R...

Međutim, kako je tada sugerisano, Lexus će kao po običaju ponuditi daleko više luksuznih karakteristika i prefinjenih tehnologija, sličnih onim koje možemo očekivati od modela BMW M6 i Mercedes-AMG GT. Kako smo mogli da pretpostavimo, Lexus je naporno radio i od tada je svoj plan skratio sa krajnim rokom na 12 meseci.

Sa druge strane, prva pretpostavka je bila da će nova mašina doneti standardni motor LC 500 linije sa unutrašnjim sagorevanjem i pet litara zapremine, a možda u ponudu uključi i hibridnu V6 varijantu sa 3,5l, ali kako bi dostigla ciljeve kompanije vezane za performanse, ova jedinica bi trebalo da bude napajana super punjenjem i isporučivala bi 600 ks. Sve to bi prema nekim logičnim zaključivanjima bilo sasvim dovoljno kako bi se najnovija zver ovog brenda učvrstila na tržištu i borila se sa najjačom konkurecijom.

Sada smo došli do novih insajderskih informacija koje nezvanično potvrđuju navedena saznanja o tome da će novi Lexus LC F biti najmoćnija mašina koja je ikada proizvedena od strane kompanije i uskoro će zakucati na vrata proslavljenih superautomobila.

Zapravo, novi LC F će koristiti četvorolitarski V8 motor koji je dobar za više nego lepih 621 ks, kako je potvrdio zvanični izvor japanskog brenda. Radi poređenja, moramo naglasiti da su ove cifre daleko bolje od ranije predviđanih, ali i to da trenutna LC 500 linija poseduje svega 471 ks na trapu, a kada pomislimo da ni ovaj model nije šala, sve navodi na to da će LC  F biti itekako žestok.

Pored usvajanja novog pokretačkog sklopa, insajder je naglasio da će LC F doći sa manjom kilažom za oko 7% u poređenju sa LC 500 modelom, zahvaljujući upotrebi dodatnih elemenata kreiranih od ugljeničnih vlakana i ojačane plastike.

Poslednje, ali ne i manje važno, jeste to da je izvor potvrdio to da će LF C modeli startovati sa cenom od 176.000 dolara i stići će u sva ovlašćena predstavništva kompanije tokom 2019. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group