Land Rover predstavio prvu zvaničnu fotografiju svog ogromnog osmoseda

Nakon nekoliko godina obeleženih glasinama, procurelim informacijama, špijunskim fotografijama i spekulacijama, Land Rover je zvanično objavio svoju prvu fotografiju Defender 130 modela, najavljujući njegov debi 31. maja...

Varijanta Defender modela duže karoserije, smestiće se iznad 90 i 110 serija ove legendarne linije, nudeći dodatni prostor, dovoljan za čak osam putnika. Zvanična fotografija novog modela predstavlja nam brutalni terenac sa pogonom na sva četiri točka u svom prirodnom okruženju, na peščanim dinama.

Uprkos tome što pesak krije veći deo profila ovog automobila, jasno možemo videti izdašniju i dužu liniju krova i zadnjeg prozora. Kao što je očekivano, Defender 130 modeli deliće identične panele karoserije sa ostatkom opsega, iako će dolaziti sa većim međuosovinskim rastojanjem i dužim zadnjim prepustom, kao što je već bilo naglašeno ranijim špijunskim fotografijama i patent nacrtima.

Vozilo na slici poseduje belu boju karoserije, kombinovanu sa srebrnim akcentima i petokrakim aluminijumskim felnama. Ovaj SUV će na tržište stići sa dužinom od 5.100 milimetara, što je za 342 milimetra duže od Defender 110 modela sa četvoro vrata i više nego imresivnih 777 mm duže od Defender 90 varijante sa troje vrata.

Land Rover je prilično šrkt po pitanju detalja, ali je potvrdio da će Defender 130 imati aranžman od osam sedišta u rasporedu od 2-3-3. Takođe, možemo pretpostaviti da će dodatna dužina rezultirati izdašnijim prostorom za noge u drugom i trećem redu, kao i povećanjem zapremine prtljažnika. Linija dostupnih motora gotovo sigurno će biti deljena sa ostatkom Defender opsega i uključivati moćniji petolitarski V8 model sa super-punjačem, koji stvara 518 ks i 840 Nm obrtnog momenta.

Knjiga porudžbina za Defender 130 modele biće otvorena odmah nakon njegovog predstavljanja 31. maja. Zvanični debi nove linije stiže ranije nego što je prvobitno planirano, jer ga je prošle godine izvršni direktor brenda Land Rover, Andrian Mardel, najavio tokom avgusta, mada to se vrlo lako moglo odnositi na prve isporuke ovih jedinica.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group