Land Rover planira novu liniju manjih terenaca

Više slika

Više slika

Kompanija Land Rover planira da preplavi tržište automobila novim „baby SUV“ modelima kako bi proširila svoje prisustvo u više segmenata i unovčila svoj rad na generalnim marketinškim trendovima...

Predstojeća linija modela sa ulaznog opsega posedovaće inspiraciju u originalnim Land Rover Freelander modelima, lansiranih 1997. godine, postavši automatski najbolje prodavani automboili u Evropi.

Land Rover želi da ponovi ovaj uspeh, ali ovoga puta sa modelima koji su nešto manji od originalne linije na kojoj su bazirani.

Prva serija novih bejbi terenaca, posedovaće dužinu od 4,2 metra i stići će na tržište početkom sledeće decenije. Land Rover planira lansiranje tri različite varijante ovog modela na duže staze, od koji će svaka posedovati prepoznatljiv karakter, komfor Discovery Sport, luksuz Range Rover i sve terenske sposobnosti sledećeg Defender modela. Koji će poredak biti uspostavljen u proizvodnim linijama za sada ostaje nepoznato.

Izvori bliski kompaniji naveli su da Land Rover planira da postavi svoje manje modele ispod Discovery Sport linije u svom komfor opsegu, jer će oni očigledno popuniti prazninu koja postoji u njihovoj postavci. Zvaničnici britanskog brenda, čak su najavili da će novi terenci najverovatnije dobiti zvanično ime „Freelander“.

Međutim, isti ovi navodi su doneli i određene informacije o tome da bi kompaktni Defender ostaje favorit među pojedinim direktorima brenda, tako da će on najverovatnije prvi stići na proizvodne trake i ne postoji konačan odgovor na to koji će automobil prvi biti izabran.

Novi mali modeli će biti, vrlo verovatno, bazirani na ponovo dizajniranim i projektovanim, jeftinijim verzijama postojećih arhitektura postavljenih kao baze modela Discovery Sport, Range Rover Evoque i Jaguar E-Pace.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group