Land Rover će ponuditi svoju verziju Jaguar I-Pace modela

Više slika

Više slika

Jaguar se priprema za lansiranje svog I-Pace modela tokom druge polovine sledeće godine, a novi zvanični izveštaji sugerišu da će i Land Rover na kraju ponuditi svoju verziju električnog krosovera…

U jednom intervjuu datom britanskim medijima, direktor kompanije Land Rover i njen šef dizajna, Geri Mekgovern, potvrdio je da je njihova varijanta neminovna. On je odbio da da bilo kakve informacije o tačnom datumu lansiranja ili način na koji će pozicionirati svoju liniju, ali je ipak potvrdio da će automobil biti više nego sposoban za off-road akciju.

Za sada ne posedujemo dovoljno informacija o najnovijem vozilu, ali ukoliko se fokusiramo na terenske kapacitete, možemo očekivati da će se LR varijanta pomalo razlikovati od Jaguar I-Pace modela. Takođe, sestrinska verzija ovog terenca sigurno dobija unikatne stilske karakteristike, sa obiljem prepoznatljivih elemenata Land Rover dizajnerskog jezika.

Nije bilo ni reči o izgledu Land Rover verzije I-Pace automobila, ali Mekgovern je potvrdio da elektronski pokretački sklop otvara obilje mogućnosti, jer eliminacija konvencijalnih motora oslobađa dodatni prostor ispod haube. Kako je direktor objasnio, njegov brend želi maksimalno da iskoristi svaki dostupan prostor za ugrađivanje novih tehnologija. "Kada vam promenom motornog sklopa ostane nešto više od planiranog, to definitivno menja proporcije vozila, što je ujedno veoma važno za dizajn."

Sa preduslovom da Land Rover varijanta ostane dosledna I-Pace automobilu, svakako možemo očekivati pakovanje baterija od 90 kWh i električni pogonski sklop koji razvija približno 400 ks i 690 Nm obtnog momenta. Ova kombinacija bi trebalo da obezbedi krosoveru ubrzanje do stotke za oko četiri sekunde i prelazni opseg od 354 kilometra sa jednim punjenjem.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group