Lancia predstavila novi identitet i poslastice za svoje fanove

Više slika

Više slika

Lancia brend naširoko je poznat po svojim klasičnim, visoko kvalitetnim automobilima, koji su obožavani na sve četiri strane sveta…

Ovogodišnji Lancia Design Day predstavio nam je manje noviteta nego što smo očekivali, ostavljajući predstojeće Ypsilon, Aurelia i Delta modele koji bi trebalo da debituju 2024, 2026 i 2028.godine pod velom tajne. Umesto toga, italijanski brend je odlučio da prikaže svoj redizajnirani amblem, zajedno sa skulpturom pod nazivom Pu+Ra Zero, koja nam nagoveštava izgled njihovog novog dizajnerskog jezika. Lancia je takođe najavila svoju predstojeću saradnju sa italijanskim brendom nameštaja Cassina, sa kojim će stvarati enterijere svojih vozila.

Lancia svoj novi stilski jezik naziva Pu+Ra Design, kombinujući reči pure i radical. Novi stil osmislio je Žan Pjer Plue, zajedno sa svojim timom mladih talenata u okviru Lancia Centro Stile u Turinu. Po svemu sudeći, ovaj novi dizajnerski jezik definisaće dizajn svih Lancia modela u narednih 100 godina, što je samo po sebi zaista ambiciozna izjava. Ne želeći da odluče da li će njihovi noviteti biti retro ili moderni, slavni brend je svoj budući stil opisao rečima “progresivna klasika”.

Pu+Ra Zero skulptura ne izgleda baš kao automobil, ali ipak emituje neke Lancia Stratos Zero vibracije, dok uvodi neke ključne dizajnerske elemente koji će biti integrisani u budućim proizvodnim modelima. U prednjem delu, trio LED linija ispod Lancia ispisa predstavlja novu interpretaciju Lancia rešetke za EV modele.

Obline na vitkom i skulpturnom profilu modela inspirisane su Aurelia B20 i Flaminia opcijama, iako u Pu+Ra Zero ne postoji staklenik niti točkovi. Kružni panoramski krov smatra se još jednim budućim dizajnerskim elementom.

U zadnjem delu, okrugli LED farovi podsećaju nas na Stratos model, a biće ponovo predstavljeni na novom Ypsilon supermini, zajedno sa Lancia ispisom između njih. Automobilski brend odabrao je srebrnkastu “Micalized Blue” nijansu za eksterijer Pu+Ra Zero, koja će takođe verovatno biti deo buduće ponude.

Kada se radi o enterijerima, Lancia brend je prethodno govorio o opsežnoj upotrebi održivih materijala, kako bi se kreirala elegantna atmosfera inspirisana italijanskim dnevnim boravcima i dizajnom nameštaja. Sada, ova kompanija je najavila svoju saradnju sa brendom Cassina, sa kojima će kreirati automobilske kabine budućnosti. Novi enterijeri će takođe sadržati reference klasičnih Lancia modela, uključujući Gamma, Thema i Flavia automobile.

Lancia je takođe predstavila svoj osmi logo u 116 godina dugoj istoriji, koji će imati svoj zvanični debi na Ypsilon modelu. Novi logo, napravljen od aluminijuma, zadržava oblik spoljnog grba, sa unutrašnjim krugom koji smo mogli videti na prethodnim interpretacijama, ali usvaja sasvim drugačiji font i svetlucavu poleđinu. Vertikalna linija sa leve strane predstavlja koplje inspirisano amblemom iz 1957.godine.

Brend je iskoristio ovu priliku da potvrdi da će novi Ypsilon supermini stići 2024.godine, a da će biti ponuđen u hibridnim i sasvim električnim opcijama. Potom, premijum krosover model stiže dve godine kasnije, kako bi zauzeo sam vrh njihovog proizvodnog opsega. Po svemu sudeći, ovaj model će usvojiti Aurelia naziv, iako sam brend odbija da koristi to ime u svojim pres saopštenjima. Na kraju, 2028.godine, Lancia će predstaviti novi Delta model, koji će se vratiti na scenu u formi uzbudljivog, novog, sasvim električnog hečbeka.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group