Lancia 037 Stradale

Više slika

Više slika

Osamdesetih godina, regulacije FIA su omogućile kompanijama da urade homologaciju malog broja svojih modela za trke, a jedan od njih je bio i Lancia Stradale 037...

 

Došao je kao zamena za Lanci Stratos HF model, a njime se pozabavio Abarth, koji je tada postao deo Fiat-Lancia grupe, pa je ovaj model dobio kevlarski ojačano telo, novu suspenziju i diskove iz Bremba i Abartha. 

Ispod haube je bio 1995cc DOHC motor. Imao je Bosh Kugelfisher ubrizgavanje, pravio je 205ks i bio povezan na manuleni prenos sa pet brzina. 

Na slici se nalazi automobil sa brojem šasije 063, od 207 primeraka koji su dobili homologaciju za korišćenje na putu. Dolazi u crvenoj boji, sa crnim enterijerom, a servisiran je samo kod Lancia eksperata i prešao je 322km od poslednjeg servisa. 

Na satu je oko 33 000 kilometara, a prodavaca kaže da nije bio modifikovan. Ovaj primerak iz 1982. će ići pod čekić na RMSotheby aukciji koja će se održati u nedelju, 14. maja u Monaku, a očekivana cena bi trebala da bude oko 350 000€. 

O.R:

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group