Lamborghini Vega kao nova vizija brenda

Više slika

Više slika

Da li ste se ikada zapitali šta bi se dogodilo, ako bi se nešto poput Lamborghini Sesto Elemento stopilo sa Terzo Millennio konceptom, kako bi se kreirao kompaktni model futurističkog izgleda?

Pa, možemo reći da upravo ova rečenica iznad može opisati Vega studiju dizajna, koja je nastala kao nezavisni digitalni projekat. Pored svog neverovatno agresivnog stila, Vega dolazi sa kraćim rastojanjem između točkova, malim ili u potpunosti izostavljenim ispustima i velikim panoramskim krovom.

Koliko god da je Huracan model dobar na trkačkoj stazi, posebno kada se nađe u verziji Performante, Lamborghini brend bi mogao da ima dosta koristi od nečega što je znatno manje, lakše i agilnije, kada bi naravno, poželeli da kreiraju neki takav model ili kada bi njihovi fanovi to od njih zatražili.

Ipak, ako uzmemo u ozbir činjenicu da to ovde nije slučaj, možemo samo sanjariti o takvom modelu, koji bi na primer Lotusu mogao da bude prava konkurencija kada se govori o upravljanju i ukupnoj agilnosti. Naravno, sve to ne znači mnogo, ako gotov proizvod ne deluje kao da pripada Lamborghni ponudi. Ipak, Vega koncept koji ovde predstavljamo, zaista na sebi nosi ličnost i estetsku filozofiju ovog brenda.

On je mali, nizak i po svemu sudeći dosta širok. Nama se posebno dopada stilozvanje, kako prednje tako i zadnje strane ovog modela, gde mu je smešten centralni sistem izduvnih gasova, koji, kao što možemo videti na slikama, bljuje vatru.

Da li ovo znači da hipotetički baby Lambo pokreće motor unutrašnjeg sagorevanja? Pa, ako je verovati njegovom dizajneru, Grigoriju Butinu, tu se zapravo nalazi hibridni sistem, mada nam nisu pružene nikakve dodatne tehničke informacije.

S obzirom na broj novih modela koji drugi brendovi premijum egzotičnog sektora predstavljaju, moramo priznati da bi smo ovim baby Lambo konceptom bili zaista oduševljeni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group