Lamborghini STO napokon predstavljen

Više slika

Više slika

Trkački Lambo napokon je prikazan i jasno pokazuje zbog čega je napravljen...

Huracan STO je najnovija, ograničena verzija, usredsređena na varijantu superautomobila sa srednje pozicioniranim V10 motorom. Ovaj auto posebno je kreiran za trkačku stazu, tako da će moći da  se vozi na ekstreman način po poznatim svetskim stazama.

Na prednjoj strani Huracan STO nalazi se revidirana rešetka, preoblikovani usisnici za vazduh i istaknuti aerodinamični element obojen narandžastom bojom. Automobil takođe ima karakterističnu haubu sa velikim usisima za vazduh, baš kao i trkački automobil na kojem je zasnovan. Na drugim mestima možemo videti da je automobil opremljen sjajnim crnim točkovima i produženim bočnim sajtnama.

Kao što smo već rekli, pokreće ga moćni V10 motor koji ovoga puta dolazi u zapremini od 5.2 litara i koji proizvodi munjevitih 640 KS. To mu omogućava da ubrza do brzine od 100 km/h za samo 3 sekunde i  da ostvari maksimalnu brzinu veću do 300 km/h.

Automobil je maksimalno olakšan i poboljšan u smislu aerodinamike, tako da će njegove performanse biti bolje do svih prethodnika i verujemo da će ovo postati najbrži Lambo model. Početna cena ovog modela biće oko 380.000 evra, a ići će na gore u zavisnosti od dodatne opreme koju kupci budu zahtevali.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group