Lamborghini startuje projekat novog modela sa četvoro vrata

Više slika

Više slika

Kompanija Lamborghini započela je radove na konceptnom projektu potpuno novog modela sa četvoro vrata koji će biti lansiran 2020. godine, kao deo plana osiguravanja održivog razvoja brenda...

Dodavanje četvrtog modela linije automobila Aventador, Huracan i dolazećeg Urus dugo je bilo najavljivano, i deluje da je njihovo pojavljivanje dostiglo, kao tema, potpunu zrelost u kompaniji Lamborghini, sudeći prema izvorima bliskim italijanskom brendu.

Lamborghini želi da preuzme sve prednosti koje dele platforme VW grupacije, a koja će biti ponuđena kako bi svi profitabilni automobili održali svoj status niskog volumena.

Kada je zapitan o mogućnostima kreiranja potpuno novog Lamborghini modela, Frederiko Fosini, komercijalni direktor kompanije izjavio je: "Moramo biti skromni. Urus je trenutno u predproizvodnoj fazi i, iako je njegov glavni cilj dupliranje prodaje tokom nekoliko sledećih godina, mi pre svega moramo zaslužiti to priznanje. Ali, bez ikakve sumnje moramo težiti konstatnom rastu i razvoju, a ukoliko želimo da istupimo sa novom Urus varijantom, što je veliki korak, onda postoje velike šanse za to".

Lamborghini želi da osigura da njihov novi proizvod poseduje velike uspehe u liniji koja je nametnula veliko nasleđe. Upravo iz ovog razloga, kompanija teži ka stvaranju novog Urus modela za sledeću dekadu, a, ako je suditi prema direktoru, postoji još nekoliko mogućnosti koje se same nameću iz istorije ovog brenda.

Tržište italijanskih superautomobila već je duplirano u veličini svojih proizvodnih pogona u bolonjskoj Santa Agati, posebno zbog sledeće generacije modela Urus, dodatnim kapacitetima i budućim proširenjima fabrike. Prvi kandidat odmah nakon modela Urus, prema navodima jeste četvorosed sa istim brojem vrata i motorom sa prednje strane, dok Lamborghini već razvija koncept na bazi Estoque automobila iz 2008. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group