Lamborghini SIAN napokon predstavljen

Više slika

Više slika

Najnoviji hiperautomobil italijanskog brenda ostavio je u šoku sve posetioce sajma u Frankfurtu...

Od kada je Lamborghini kompanija izjavila da će danas predstaviti svoje nove luksuzno vozilo, svi su čekali i znojili se od nervoze, jer nisu znali šta da očekuju. Sajam automobila u Frankfurtu bilo je mesto gde je predstavljen fenomenalni Sian model, koji je prvi hiper-hibridni auto ove kompanije.

U njemu se nalazi neverovatno snažni hibridni V12 motor koji  proizvodi 820 konjskih snaga, što ga čini najsnažnijim Lambo vozilom koje je ikada proizvedeno. Ubrzanje od 0 do 100 km/h se ostvaruje za munjevitih 2.8 sekundi, dok maksimalna brzina prelazi 350 km/h.

Cena ovog neverovatnog automobila iznosi 3.6 miliona dolara i samo 63 modela će biti napravljena, ali fascinantna činjenica je da su svi modeli već rasprodati, što je šokantno ali i pomalo očekivano.

Naravno, glavni atribut ovog superautomobila jeste njegov dizajn koji mami poglede i očarava sve oko sebe. Karakteristična Lamborghini linija je još uvek jasno vidljiva i primetna, ali neverovatno oštra i „izlomljena“ šasija stvara osećaj da je ovo najmoćniji  najbrži automobil koji postoji.

Prelepi LED farovi spojeni su sa vazdušnim usisnicima i čine da vozilo izgleda poput borbenog broda iz svemira, dok je zadnji deo maksimalno aerodinamičan i omogućava lagan protok vazduha koji ne stvara otpor i ne umanjuje brzinu.

Posetioci koji su bili u Frankfurtu kažu da je ovo najlepši auto koji su ikada videli, a kada budete pogledali fotografije, shvatićete da su oni potpuno u pravu.

Foto: media.lamborghini

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group