Lamborghini predstavio SC20 model

Ovaj automobil je napravljen po narudžbini tajanstvenog bogataša...

Upoznajte najnoviji Lamborghinijev projekat Squadra Corsa  koji se skraćeno naziva SC20. Ovaj specijalno dizajnirani i napravljeni roadster stvoren je u Lamborghini fabrici, prema tačnim specifikacijama neimenovanog kupca, koji je bio uključen u projekat od samog početka.

Iako je zamišljen kao trkački automobil, novi Lamborghini SC20 se može voziti na javnim putevima. Pokreće ga 6,5-litarski V12 motor sa prirodnim usisavanjem, koji proizvodi 760 ks obrtni moment od 720 Nm.

Karoserija od ugljeničnih vlakana ručno je zakrivljena kako bi se obezbedio optimalan protok vazduha, što je rezultiralo udobnom vožnjom na otvorenom čak i pri velikim brzinama, a da ne pominjemo odlične aerodinamične performanse.

Njegov naglašeni prednji razdelnik ima dva peraja, usisnici vazduha na haubi inspirisani su onima na Huracan GT3 EVO modelu, dok su oblikovane bočne stranice nalik onima na Essenza SCV12. U međuvremenu, zadnji deo ima veliko krilo od karbonskih vlakana koje se može postaviti u tri različita moda: nisko, srednje i veliko opterećenje.

Lamborghini je takođe koristio karbonska vlakna za školjke sedišta koja su presvučena alkantarom.

Što se tiče pogonskog sklopa, prethodno pomenuti V 12 motor od 760 ks usmeren je na sva četiri točka pomoću optimizovanog sedmostepenog menjača (ISR) i centralnog elektronskog diferencijala.

Za sada nije otkriveno ko je čovek koji je naručio ovaj jedinstveni automobil, ali sigurni smo da je neko ko poseduje milijarde, jer ova igračka sigurno neće biti jeftina.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group