Lamborghini predstavio LP 570-4 Squadra Corse

Lamborghini je najavio frankfurtsku premijeru modela Gallardo LP 570-4 Squadra Corse koji se bazira na verziji Super Trofeo i nosi naziv relativno nedavno osnovanog Lamborghinijevog trkačkog sektora, a zamišljen je kao automobil koji će preneti "sportski doživljaj sa staze na put"...



Specifičan je po delovima od karbonskih vlakana, tzv. quick-release poklopac motora, veliko zadnje krilo zbog kojeg je downforce tri puta veći od standardnog LP 560-4, razni ukrasni detalji kako spolja tako i iznutra, presvlake od Alcantre, lakometalne pedale, Squadra Corse oznake i sl, a kupci će moći da biraju između trkačkih i "comfort" sedišta.

Kao i Super Trofeo, verziju Squadra Corse pokreće V10 motor snage 570 KS (419 kW). Motor je uparen sa 6-stepenim e-gear prenosom koji omogućava ovom 1.340 kg (70 kg manje od LP 560-4) teškom automobilu da ubrza do 100 km/h za 3,4 sekunde, do 200 km/h za 10,4 sekunde i dostigne najveću brzinu od 320 km/h. To ga čini najbržom fabričkom verzijom ovog automobila i prikladan kraj njegovog proizvodnog ciklusa, a za zaustavljanje je zadužen kočioni sistem sa carbon-ceramic diskovima.

Službena potvrda da će na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu biti predstavljena još jedna verzija Gallarda znači da još uvek nećemo videti njegovog naslednika koji bi na tržište trebao stići do kraja naredne godine.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group