Lamborghini je već rasprodao sve Countach LPI 800-4 modele

Svih 112 primeraka 2022 Lamborghini Countach LPI 800-4 automobila koji će tek krenuti u proizvodnju  rasprodato je u nekoliko dana...

Italijanska kompanija nikada u istoriji nije imala problem sa prodajom svojih ograničenih izdanja, tako da uopšte ne čudi što su brojni imućni kolekcionari širom sveta želeli da upišu svoje ime na spisak porudžbina i izdvoje masivnih 2,25 miliona evra za ovu mašinu, uprkos činjenici da je Countach LPI 800-4 potpuno baziran na Sian, stoga i Aventador modelima.

Lamborghini je predstavio ovaj superautomobil u čast pedesete godišnjice originalnog Countach modela. Ova mašina koristi isti pogonski sklop kao i Sián FKP 37 automobil. Što znači da se ispod haube nalazi V12 mašina sa 6,5 litara zapremine i unutrašnjim sagorevanjem, zajedno sa električnim motorom i superprovodnikom koji zajedno pumpaju 803 ks i šalju ih na sva četiri točka. Prelepi Countach LIP 800-4 takođe dolazi i sa sedmostepenim menjačem, baš kao i Aventador/Sián, koji sav pogon raspoređuje na obe osovine.

Pre svega, bitno je napomenuti da nova serija kompanije Lamborghini poseduje predivnu retro auru, dok eksterijerni dizajn automobila donosi pojedine sličnosti i sa originalnim Countach modelima, istovremeno preuzimajući određene delove iz serije Sian.

Svako ko se pita da li ova mašina zaista vredi nešto više od 2,25 miliona evra, mora da uzme u obzir da je svaka jedinica iz linije rasprodata, tako da klijenti kompanije Lamborghini definitivno misle potvrdno. Važno je napomenuti i to da potpuno nov Aventador S košta oko 342.000 evra, ali on ni u snu ne može prići novom 2022 Lamborghini Countach LPI 800-4 superautomobilu po pitanju ekskluzivnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group