Lamborghini Hurracan je prvi auto koji će biti povezan sa Alexom

Lamborghini je ove nedelje stigao na CES 2020 u Las Vegas kako bi najavio svoje partnerstvo sa Amazonom.

Italijanska marka postala je prvi proizvođač automobila koji je ponudio Aleka integraciju u zabavni sistem Huracan Evo superautomobila. Integrisanje glasovnog asistenta direktno u matični zabavni sistem pomoći će vozaču da kontroliše opsežnu listu funkcija u automobilu uz pomoć glasovnih komandi.

Lamborghini je na izložbi prikazao video koji pokazuje kako se Aleksa može koristiti za podešavanje osvetljenja okoline, promenu postavki klima kontrole, otvaranje garažnih vrata, odabir plejlista, podešavanje HVAC podešavanja i još mnogo toga.

"U budućnosti će biti moguće mnogo lakše i dublje integrisati se u načine vožnje automobila", rekao je Maurizio Reggiani, glavni tehnički direktor Lamborghinija. „Biće moguće tražiti od automobila da uradi nešto zaista specifično. To omogućava vozaču da se koncentriše, gleda napred i da drži obe ruke na volanu, što vožnju čini lakšom i sigurnijom "

Integracija Alekse je trenutno ograničena samo na Huracan Evo, ali je Reggiani rekao da će Lamborghinijevi novi automobil nove generacije dobiti ovu tehnologiju i da će od nje imati veliku korist. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group