Lamborghini Aventador S roudster dolazi sa 730 ks na zadnjem trapu

Više slika

Više slika

Od kada je kompanija Lamborghini prestavila svoj Aventador S Coupe model prošle godine, ljubitelji ovog automobila su se pitali kada će njegova Roadster varijanta dobiti novo izdanje...

Međutim, više ne moraju čekati, jer je razjareni bik zvanično otkrio svoj novi Aventador S Roadster model, nedugo pred njegovu svetsku premijeru koja će se dogoditi na 2017 Frankfurt Motor Show sajmu automobila, sledeće nedelje.

Automobil poseduje identične vizuelne i tehničke dodatke koji su fiksirani na krovu njegovog blizanca, prilagođenih iskustvu vožnje na čistom vazduhu otvorenog neba, što je usledilo uklanjanjem tvrde krovne konstrukcije teške oko šest kilograma. Sve promene na enterijeru automobila kreirane su kako bi osigurale maksimum komfora za sve koji se u njemu nalaze, dok krov može biti veoma lako uklonjen kako i sklopljen u gepeku.

Dodatno, krovni paneli mogu biti finiširani ili u mat crnoj boji karbonskih vlakana, bez dodatne cene, ili metalik sjajnim finišima izloženog ugljenika, sa dodatnim Ad Personam mogućnostima kao opcijom.

Vozači koji žele da čuju ovu predivnu V12 simfoniju tokom vožnje podignutog krova, mogu jednostavnim pritiskom na dugme spustiti zadnje vetrobransko staklo ili ga zatvoriti čak i kada su krovni paneli smešteni u gepeku, kako bi smanjli ili povećali buku u putničkoj kabini.

Uklanjanje fiksiranog krova sa modela kupe dovelo je do smanjenja težine automoibla za 50 kg, tako da se Roadster varijanta sada nalazi na skali od 1.625 kg okruglo. Ovom modelu je potrebno ravno tri sekunde za sprint do sto iz mesta, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 350 km/h. Motivacija za stvaranje ovakvih cifara performansi dolazi iz V12 motora zapremine 6,5 litara i unutrašnjim sagorevanjem, jedinice koja stvara 730 ks i 690 Nm obrtnog momenta.

Kao što se moglo očekivati Lamborghini Aventador S Roadster poseduje upravljanje na svim točkovimma, novu geometriju vešanja, rekalibrirane vozačke modove, uključujući novi EGO sistem i usavršen softver u ESC računaru, koji je već prisutan u kupe varijanti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group