Lada predstavlja osvežene novitete svoje Vesta linije

AvtoVaz je objavio prve slike osveženog Lada Vesta modela u Rusiji, koji sadrži daleko više modernih dizajnerskih elemenata i dodatne bezbednosne senzore, dok će dobiti i sasvim redizajnirani enterijer sa mnogo više tehnologije…

Fotografije nam prikazuju osveženi Vesta Sedan i Vesta SW Cross stilove, iako se vizuelne promene odnose i na ostatak asortimana uključujući i regularni Vesta SW, avanturistički Vesta Cross i najverovatnije, Vesta Sport model koji je orijentisan performansama. Vizuelne promene su ograničene, ali su sasvim dovoljne da učine da ovaj kompaktni model izgleda sveže, čak sedam godina nakon tržišnog lansiranja.

U prednjem delu, farovi su osveženi full-LED grafikama i sada se spajaju sa hromiranim linijama koje okružuju rešetku hladnjaka, koja je dobila dodatne štrafte u kombinaciji sa većim usisnicima na braniku. Profil izgleda identično sa slavnim Lada skulpturnim blatobranima, ali je model dobio nove dizajne svojih točkova od 16 i 17 inča. U zadnjem delu, možemo videte moderne LED grafike na pozicionim svetlima, kao i sportski branik sa dekorativnim izduvnim cevima i lažnim difuzerom.

Kada se radi o avanturističkoj Cross varijanti, ona zadržava povećano rastojanje od tla i plastične obloge oko čitavog tela, dok je takođe dobila i sasvim nove full-LED farove i revidirane branike napred i pozadi, koji su opremljeni većim aluminijumskim pločama, akcentujući outdoor karakter modela. Takođe, možemo primetiti i novi dezen rešetke hladnjaka, sa više dekoracije oko maglenki. U zadnjem delu, promene su opsežnije, zahvaljujući novom obliku pozicionih svetla.

Osveženi Vesta SW Cross deluje pametnije u odnosu na model koji menja, zahvaljujući tanjim LED farovima, sa većim delom branika koji je prekriven aluminijumskim pločama. Lada je takođe iskoristila priliku da inkorporira dodatne senzore na prednjim i zadnjim branicima kao asistenciju za parkiranje, kao i novi sistem kontrole mrtvog ugla. Ovog puta, nismo imali priliku da vidimo slike enterijera, koji će prema svemu sudeći sadržati redizajniranu kontrolnu tablu. Štaviše, ruski medij sugeriše da će Vesta naslediti okrugle kontrole klime sa integrisanim ekranima koje smo mogli videti u nekoliko Renault i Dacia modela, novi skup digitalnih instrumenata i veći ekran informativno zabavnog sistema, osetljiv na dodir.

Lada takođe nije pružila detalje vezane za specifikacije, mada će verovatno postavka motora biti preneta iz trenutnog Vesta opsega sa manjim unapređenjima kako bi se uklopili sa strožijim regulacijama emisija. Trenutni Vesta model dostupan je sa dva 1.6 litarska motora sa 105 i 111 KS, dok je sport model opremljen moćnijom jedinicom od 1.8 litara, koja proizvodi 143 konjske snage.

Vesta model koji odlazi iz upotrebe predstavljen je 2015.godine, dok su Cross varijante stigle 2017. i 2018.godine. Kompaktni Lada model bio je najprodavanije vozilo u Rusiji prošle godine, a verujemo da će ga ovogodišnje unapređenje učiniti još privlačnijim ruskim kupcima, približavajući ga njegovim skupljim rivalima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group