Lada Niva Bronto predstavlja svoje terenske mogućnosti

Bronto predstavlja varijantu besmrtnog Lada Niva Legend modela u Rusiiji i svojim kupcima donosi brojna poboljšanja fokusirana na terenske uslove...

Kako bi predstavili svoje akreditive, ljudi ruske kompanije objavili su novi promotivni video koji predstavlja ovu slavnu liniju u svom prirodnom okruženju – surovoj prirodi i divljini. Uprkos tome što je predstavljen 1977. godine, Niva model i dalje deluje potpuno privlačno, posebno u slučaju dosta robustnijeg Bronto izdanja, koji je zapravo predstavljao tjuning paket pre nego što je Avtovaz odlučio da bi kompanija trebalo da krene sa njegovom ponudom u fabričkom izdanju.

Jedna od glavnih Niva Bronto atrakcija jeste to što je ovaj automobil veoma pristupačan. U Rusiji, cene ove linije kreću od 12.764 dolara u Luxe opremi i 13.510 dolara za Prestige varijantu, koja je svakako mudrija opcija. Uprkos tome što je dosta skuplji od ulazne varijante Niva modela, koja na tržište dolazi po ceni od 9.186 dolara, Bronto Prestige je dosta sposobnija, vizuelno privlačnija i bolje opremljena mašina, koja je svakako vredna datih rublji.

Vizuelna poboljšanja Prestige serije uključuju plastičnu masku koja joj pruža daleko ozbiljniji izgled i okruženje farova, plastične branike modernog izgleda, produžetke rubova točkova, maglenke, krovni gepek, petnaestoinčne aluminijumske točkove obmotane dvedesetdevetoinčnim gumama za sve terene i veoma impresivnim rastojanjem od 240 milimetara između šasije i tla. Za dodatnih 25.000 rublji, što je 340 dolara u protivrednosti, svi kupci mogu dobiti i opcionu krovno montiranu svetlosnu opremu radi potpunog terenskog doživljaja.

Ispod haube ove verzije modela, nalazi se dobri stari benzinski motor zapremine 1,7 litara, koji razvija 82 ks i 129 Nm obrtnog momenta. Sva sila ovog terenca prenosi se na sva četiri točka putem petostepenog manualnog menjača i permanentnog sistema pogona na obe osovine. Ovo je potpuno isti slučaj kao kod svih drugih varijanti Niva Legend modela, ali Bronto poseduje još nekoliko trikova u svom rukavu, a samo neki od njih su prednji, centralni i zadnji diferencijali sa opcijom zaključavanja, ojačano prednje i zadnje vešanje, dosta jača zadnja osovina i zaštita za karter motora.

Ranije ove godine, Niva Bronto modeli dobili su revidirani enterijer iz Niva Legend serija, što ih čini daleko lakšim za život. Standardna oprema uključuje klima uređaj, kompjuter, grejače u sedištima, retrovizore sa električnim podešavanjem i grejačima, električne podizače stakala, par 12V soketa i servo upravljanje. Sa druge strane, zainteresovani kupci ne mogu očekivati bilo kakve informativno-zabavne ili konektivne sisteme, ali tu je uvek dobrodošla audio opcija, koja može omogućiti uživanje u omiljenim numerama tokom jahanja planinskih puteva i prelaženja jaruga. Naravno, tu je i nešto što je potpuno neizostavno, dolazi po ceni od 33 dolara i predstavlja paket prve pomoći, trougao za upozorenje, fluorescentni prsluk, kanap za šlep i pamučne rukavice.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group