KTM X-Bow GTX – ultimativna igračka za trkače

Više slika

Više slika

Austrijski proizvođač motocikala i sportskih automobila nedavno je predstavio poslednju evoluciju svog neverovatnog X-Bow automobila koji sada nozi naziv X-Bow GTX. Opisan kao „najspektakularnije, najlepše i tehnološki najnaprednije vozilo kompanije“, ova zver je dizajnirana da pruži ultimativno zadovoljstvo na trkačkoj stazi.

X-Bow GTX odlikuje se potpuno zatvorenom karoserijom od ugljeničnih vlakana, u kombinaciji sa kavezom koji je homologovan za GT trke. Unutar kokpita pronaći ćete takmičarsko sedište Recaro koje je napravljeno od karbonskog kevlara, trkački pojas u  šest tačaka kompanije Schroth i potpuno podesivi trkački volanod semiša, sa ugrađenim displejom.

U poređenju sa svojim prethodnikom, novi model dolazi sa električnim servo upravljačem, umesto hidrauličnog servo upravljača koji je pre bio dostupan. Novi sistem upravljanja ne samo da štedi težinu, već vozačima nudi najmanje tri različite postavke u skladu sa njihovim željama i potrebama.

KTM X-Bow GTX teži samo 1.048 kilograma, a budući da ga pokreće 2,5-litarski petocilindrični turbo motor koji je podešen da isporučuje 530 KS i 650 Nm obrtnog momenta, performanse su apsolutno zapanjujuće.

Najnovija KTM igračka opremljena je sigurnosnim rezervoarom FT3 od 120 litara, što mu omogućava da duži vremenski period bude na stazi. 2,5-litarski turbo motor povezan je sa sekvencijalnim šestostepenim menjačem Holinger MF s i diferencijalom ograničenog klizanja.

Cene za izvanredni X-Bow GTX počinju sa cenom od 230.000 EUR.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group