Kris Haris provozao novi Ferrari SF90 Stradale

Bez obzira na marku, superautomobili su napravljeni za brzu vožnju, a to uključuje i novi Ferrarijev električni model, SF90 Stradale, koji je Kris Haris testirao u okviru Top Gear emisije, koja je emitovana tokom vikenda.

Uprkos električnom agregatu, bilo bi pogrešno smatrati ovaj model naslednikom LaFerrarija, jer je on više poput F8 Tributo modela sa priključnim hibridnim pogonskim sklopom. Njegova litijum-jonska baterija od 7,9 kWh omogućava mu kretanje do 25 km/h u potpunoj tišini - i uz nula emisija, naravno.

Dva električna motora su postavljena na prednju osovinu, a treći je postavljen između 4.0-litarskog V8 motora i novog automatskog menjača sa duplim kvačilom. Motor sa unutrašnjim sagorevanjem daje 769 ks i 800 Nm obrtnog momenta, a sa električnim motorima ukupna snaga raste na 1000 KS.

Novom super automobilu treba samo 2,5 sekunde za sprint od 0 do 100 km / h , a maksimalna brzina mu je  340 km / h.

Kao što Harris primećuje, SF90 Stradale će učiniti da se osećate kao Bog u vožnji sa uključenim sigurnosnim sistemima. Haris se zapitao d ali je pametno gasiti ove sisteme, jer oni zaista čine da opvaj auto može da vozi bilo ko. Kada se ugase, auto postaje neukrotiv i tada ga mogu voziti samo najveći stručnjaci za volanom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group