Korejski Hyundai donosi nešto bolji uvid u svoju predstojeću Kona Electric liniju

Više slika

Više slika

Kompanija Hyundai predstvila je novi video ističući eksterijerni i enterijerni dizajn svog novog Kona Electric modela...

Celokupan Hyundai Kona opseg prisvojio je izgled bez maske hladnjaka sa dnevnim svetlima na svakoj strani i podeljenim farovima i štopaljkama, ali Kona Electric model ovaj izgled inspirisan naučnom-fantastikom odvodi korak dalje dodajući piksele u svoje LED trake. Drugi specifični elementi ovog modela uključuju uglađeni branik sa manjim usisnicima vazduha, port za punjenje smešten na prednjoj strani, rubove točkova u boji karoserije i eksluzivne petokrake aluminijumske felne.

Enterijer nove električne linije poseduje digitalni kokpit sa duplim 12,3 inča velikim ekranima postavljenim u jedan panel, novi selektor brzina iza upravljača i bele postave na sedištima. Kona Electric stiže sa dvozonskom kontrolom klime, grejačima u sedištima, prednjim i zadnjim USB-C portovima, bazom za bežično punjenje i hladno-belim enterijernim osvetljenjem. Proizvođač automobila takođe je potvrdio i brojne sisteme vozačkih asistencija, uključujući i pametnu kontrolu krstarenja baziranu na navigaciji i asistenciju prilikom vožnje na autoputu.

Hyundai sugeriše da putnička kabina druge generacije Kona modela postaje prostranija u poređenju sa prethodnikom, što je takođe potpuno očigledno na ovom snimku. Prtljažnik deluje potpuno adekvatne veličine za ovaj segment iako je jedini poznati zvanični podatak naveo da njegova zapremina 723 litara, sa spuštenim zadnjim sedištima.

Iako zvanične specifikacije ovog modela još uvek nisu dostupne, za Hyundai Kona Electric se očekuje da će deliti dosta svojih komponenata sa Kia Niro EV modelima. Kia automobili dolaze opremljeni jednom električnom jedinicom dobrom za 201 ks i 64,8 kWh velikim baterijskim pakovanjem koje omogućuje prelazni opseg od 407 kilometara između dva punjenja.

2024 Hyundai Kona modeli debitovali su prošlog decembra, sa proizvođačem koji je pružio nešto više informacija o svojim ICE i hibridnim varijantama ove linije tokom januara ove, tako da bi prema ovom trendu trenutni mesec trebalo da bude vreme za puno predstavljanje Kona Electric linije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group