Kompanija Renault prekida proizvodnju Megane modela

Kompanija Renault ukida proizvodnju Megane modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja, krčeći put potpuno električnom Megane E-Tech krosoveru...

Ovaj potez će obeležiti kraj popularne kompaktne serije nakon 27 godina i četiri generacije od kada je njeno ime predstavljeno javnosti davne 1996. godine, zamenivši popularne devetnaestice.

Mali porodični model često je tokom svog životnog veka nuđen u različitim stilovima karoserije, uključujući tradicionalnu hečbek varijantu sa troje i petoro vrata, sedan sa četvoro vrata, kupe, kupe kabrio i karavan forme, zajedno sa R.S. modelima, orijentisanim ka performansama.

Autocar publikacija prenosi da su proizvodne linije Megane modela u Španiji i Turskoj zvanično zaustavljene, kako bi ustupile mesto novim automobilima, ali ovo francuski proizvođač još uvek nije zvanično potvrdio. Drugi kontradiktorni faktor jeste to što je turska kompanija Karsan planirala petogodišnju proizvodnju Megane sedan modela u ovoj zemlji, sa početkom od 2022. godine, nakon što su uspeli da postignu sporazum sa brendom Oyak Renault prošle godine.

Bilo kako bilo, ukoliko su izveštaji o kraju Megane linije sa motorima unutrašnjeg sagorevanja tačni, kompaktni automobili će se zadržati na nekoliko tržišta sve dok njihove zalihe budu trajale. Prošlog meseca Renault je lansirao seriju E-Tech hibridnih specijala u Francuskoj, uključujući i dobri stari Megane u hečbek i karavan varijanti.

Kako CarExpert potvrđuje, Megane R.S. varijante nastaviće da se nude u ograničenim brojevima i tokom sledeće godine. bitno je naglasiti da je ovaj francuski kompakt poslednji svoje vrste, jer je poznata RenaultSport divizija preimenovana u Alpine redove i zakazana za potpunu elektrifikaciju u skorijoj budućnosti.

Prodaja Renault Megane modela drastično opada u odnosu na popularne rivale C-Segmenta, uključujući VW Golf, Ford Focus, Honda Civic, Toyota Corolla, Peugeot 308 i Opel Astra automobile.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group