Kompanija Opel ove godine prekida proizvodnju Insignia modela

Opel će prekinuti proizvodnju svog Insignia modela do kraja ove godine, praveći mesto za proizvodnju elektrifikovanih kompakt modela u pogonima fabrike ovog brenda u Ruselshajmu...

Prekidanje ponude srednje klase kompanije Opel stiže nedugo nakon što je Vauxhall ukinuo sestrinski model sa Britanskog tržišta, ali kako tvrde iz nemačkog brenda, elektrifikovani naslednik popularnog modela nalazi se na putu.

Prvi čovek za odnose sa javnošću kompanije Opel, potvrdio je ukidanje Insignia linije, obrazloživši ovaj potez regulatornim pravilnicima o emisijama CO2 i fokusiranjem ka ubrzanom pripremanju tri nova multienergetska modela, koja će biti kreirana u ruselshajmskoj fabrici. Pored toga, Opel želi u potpunosti da iskoristi proizvodni kapacitet svoje Hesse fabrike u ovom gradu sa proizvodnjom Opel Astra, Opel Astra Tourer i DS4 modela.

Iako će ljubitelji kompanije Opel biti tužni zbog prekidanja Insignia linije, portparol kompanije je potvrdio da će naslednik ovog modela ipak stići na tržište, ali u nešto drugačijem formatu. Sledeće izdanje Insignia modela debitovaće 2024. ili 2025. godine i verovatno će posedovati fastbek-krosover stil karoserije - slično Citroen C5X modelima i nedavno predstavljenoj Peugeot 408 seriji - kako bi izašao u susret kupcima koji žele praktičnost SUV modela, ali preferiraju nešto aerodinamičnije siluete.

Trenutna generacija Opel Insignia modela predstavljena je 2016. i osvežena je 2019. godine. Modeli ove linije bili su dostupni u Grand Sport (sedan), Sports Tourer (karavan) i Country Tourer (visoki karavan) stilovima karoserije, zajedno sa GSi varijantom orijentisanom ka performansama.

Razvijen pre nego što je Opel postao deo PSA Grupacije 2017. i dugo pre formiranja Stellantis konglomerata 2021. godine, Insignia predstavlja poslednji model iz čitavog portfolija koji je i dalje baziran na GM šasijama. Takođe, Insignia i Crossland modeli su jedini u ponudi kompanije Opel koji ne poseduju elektrifikovane forme, što će se definitivno promeniti u bliskoj budućnosti, jer nemački proizvođač planira da elektrifikuje celokupnu ponudu do 2024. i prebaci je na čist električni pogon do 2028. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group