Kompanija Lamborghini se na maestralan način oprašta od svojih V10 savršenstava

Italijanski brend Lamborghini predstavio je Huracan Tecnica kolekciju najboljih i najprodavanijih modela ikada kreiranih, u čast svojih superautomobila sa V10 motorom koji polako, ali sigurno odlaze u istoriju...

U Huracan hijerarhiji, najnovija verzija je smeštena između standardnog EVO automobila za svakodnevnu upotrebu i STO varijante koja je isključivo namenjena trkačkim stazama. Ispod haube se nalazi 5,2 litara veliki V10 motor koji se može naći u STO verzijama i koji proizvodi 640 ks i 565,3 Nm obrtnog momenta. Dok je ulično legalni STO najbliža stvar proizvođačevom Super Trofeo trkačkom automobilu, Huracan Tecnica nudi performanse u pristupačnijem, ublaženom paketu za svakodnevnu upotrebu.

Snaga nove serije odlazi na zadnje točkove putem sedmostepenog menjača duplog kvačila, a Lamborghini ističe da se do stotke iz mesta stiže za brutalne 3,2 sekunde.

Novi Lamborghini Huracan Tecnica značajno se razlikuje vizuelno od ostalih verzija u liniji. Najistaknutije promene u dizajnerskom polju mogu se naći na prednjoj strani superautomobila, uključujući redizajniran prednji branik koji sadrži element u obliku slova Y koji je debitovao na konceptu Terzo Millennio EV 2017. godine. Redizajnirani zadnji deo je dobio novi vertikalni zadnji prozor za bolju preglednost, a redizajniran je i poklopac motora, kreiran u potpunosti od od ugljeničnih vlakana. Krilo nije tako agresivno ili veliko kao ono koje se nalazi na STO modelu, ali Lamborghini tvrdi da nudi 35% bolje performanse u odnosu na model sa Huracan Evo varijantu zadnje vuče.

Unutar putničke kabine, Tecnica nije toliko fokusiran i čvrst kao STO kreiran od ugljeničnih vlakana i radije stvara dobar balans između sportskog i komfornog enterijera namenjenog dužim putovanjima. Novi model poseduje instrument tablu od mikrovlakana i sportska sedišta potpuno novog dizajna, zajedno sa redizajniranim interfejsom za centralni ekran osetljiv na dodir.

Cene novih modela startuju sa 239.000 evra, sa italijanskim proizvođačem naveliko prima porudžbine, dok su prve isporuke kupcima zakazane za jesen ove godine. 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group