Kompanija Fiat će do kraja godine predstaviti još dve potpuno električne linije

Iako je čitava ponuda automobila kompanije Fiat u Evropi potpuno elektrifikovana, ona nudi samo jednu čistu električnu liniju i to je 500e, dok su ostali modeli hibridi...

Međutim, ovo će se uskoro promeniti jer je pre nekoliko dana, italijanski brend najavio tržišnu premijeru još dva potpuno električna automobila, koja će stići na ulice u drugoj polovini tekuće godine.

Ova najava je uključena u prezentaciju jednogodišnjih finansijskih rezultata za 2022. kompanije Stellantis. Iako ovom prilikom nije otkriven bilo koji detalj o stilu karoserije novih EV linija, raniji komentari dati od strane izvršnog direktora kompanije Fiat, Olivijea Fransoa, kao i brojni izveštaji evropskih medija, nude nešto više vezano za predstojeća lansiranja. Fiat na našem kontinentu trenutno poseduje brojne modele koji su tu već dugo i svi oni su već dobili srednje hibridne ili hibridne tehnologije.

Prošle godine, izvršni direktor italijanskog proizvođača potvrdio je da će električni dodaci ponudi do 2027. godine uključiti jedan supermini i tri krosovera. Prvopomenuti model predstavljaće naslednika Fiat Punto linije i upravo je to jedan od dva automobila koji se očekuje ove godine.

Još uvek neimenovana linija staće jedno mesto iznad 500e serije u opsegu brenda i deliće svoje komponente sa već dostupnim Peugeot 208 i Opel Corsa modelima. Ukoliko je orijentisati se prema poslednjepomenutim modelima, Fiat bi najverovatnije trebalo da ponudi potpuno električne i srednje hibridne opcije za svoje male kompakte.

Drugi električni model prema očekivanjima za ovu godinu biće upravo onaj o kome se dugo govorka – Fiat 600. Model otisnut od zemlje trebalo bi da se nadmeće u veoma popularnom B-SUV segmentu, kombinujući kompaktan otisak sa nešto više praktičnosti od konvencionalnih hečbekova.

Fiat 600 bi prema očekivanjima trebalo da bude blizak rođak Jeep Avenger modelu, biće kreiran u istoj fabrici u Poljskoj i najverovatnije će biti ponuđen u ICE i EV formatima, takođe. Bitno je navesti da je ovo drugačiji model od sledeće generacije Fiat 500X modela, za koje se govorka da će značajno porasti u odnosu na prethodnike.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group