Kompanija Ferrari zvanično predstavlja svoj prvi SUV automobil

Kompanija Ferrari proizvodi legendarne automobile performansi već sedamdeset i pet godina, ali sve do sada, ovaj proizvođač nije želeo da se meša u tržište ekstremno luksuznih SUV modela...

Međutim, sa kupcima dubokog džepa širom sveta koji su potpuno poludeli za vozilima kao što su Lamborghini Urus, Rolls-Royce Cullian i Aston Martin DBX, italijanski velikan je odlučio da je vreme da umeša svoje prste u ovaj segment i predstavi svoj lični model sa 715 ks, Purosangue,  što sa u prevodu sa italijanskog znači ’čistokrvan’.

Međutim, kompanija Ferrari i dalje izbegava obeležavanje Purosangue modela SUV linijom, opredeljujući se da ga opiše kao novo oružije u njenoj postavci sportskih atuomobila, koje se bazira na komforu i raznovrsnosti pre svega. Naravno, pošto je ovde reč o Ferrari modelu, brzina je nešto što nije daleko iza ovih stavki, tako da je bitno napomenuti da nova mašina stiže sa V12 agregatom zapremine 6,5 litara, koji je dobar za 715 ks i može režati do masivnih 8.250 rpm.

U pratnji ove masivne konjaže stiže i gotovo 716 Nm obrtnog momenta, čijih je 80% dostupno već pri 2.100 rpm. Ovo je takođe i jedan od najbržih SUV modela kreiranih do danas, jer Ferrari ističe da njegova maksimalna brzina iznosi 311 km/h, dok mu je za dostizanje stotke iz mesta potrebno svega 3,3 sekunde. Ostale karakteristike uključuju potpuno novi sistem vešanja i osmostepenu transmisiju, sa pogonom na sve četiri strane, dostupne sve do četvrte brzine i 200 km/h, nakon čega se automatski prebacuje na zadnju vuču.

Po pitanju estetike, Purosangue model poseduje nešto niži centar ravnoteže sa dugim nosom i zadnjim vratima koja se otvaraju ka napred. Kupci novih modela dobijaju opciju izbora između kože, ugljeničnih vlakana i alkantara finiša, dok je zatamnjeni stakleni krov takođe jedan od izbora.

Naravno, nikako ne možemo očekivati da Purosangue modeli budu laki za kupovinu, čak i za one ljude koji imaju nešto više od 400.000 evra, koliko je potrebno za njih izdvojiti. Postojeći vlasnici Ferrari modela dobili su šansu da poruče Purosangue modele mesec dana pre njihovog zvaničnog predstavljanja, sa italijanskom kompanijom koja je naglasila kako ona ne želi da oni čine više od 20% njene ukupne prodaje, potpisujući ih kao ’drugačije Ferrari modele za drugačije Ferariste’.

Prve isporuke nove Ferrari Purosangue linije krenuće sa isporukama krajem sledeće godine, dok će do tada kompanija predstaviti još više detalja vezanih za njene modele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferrari (@ferrari)

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group