Kompanija Dragon Motors najavljuje novi električni super SUV model

Kompanija Drako Motors sa sedištem u Silicijumskoj dolini je predstavila svoj novi automobil: potpuno električni super SUV sa 2000 KS koji će nositi naziv Dragon.

U pitanju je nastavak Drako GTE modela vrednog 1,3 miliona dolara koji je predstavljen na Pebble Beach Concours d’Elegance 2019. Rečeno je da je električni super SUV sa 1200 konjskih snaga zasnovan na šasiji Fisker Karme i tada je najavljena ograničena proizvodnja od samo 25 primeraka. Predstojeći Drako Dragon trebalo bi da bude potpuno otkriven kasnije ove godine, a kompanija je za sada objavila samo seriju tamnih slika kao tizer.

Tizer slike prikazuju sportski SUV sa kosom linijom krova nalik kupeu pozadi. Dok je većina stilskih elemenata ostavljena zatamnjena na slikama, silueta SUV automobila sugeriše da bi mogao izgledati veoma slično Lamborghini Urus modelu. Slike takođe otkrivaju neke zanimljive detalje dizajna kao što su vrata galebova krila, leteći podupirači, veliki poklopac na haubi i retrovizori sa bočnim pogledom. Nema slika kabine, ali Drako kaže da će unutrašnjost biti umotana u „najbolju, najraskošniju kožu Evrope“.

Uoči svog zvaničnog otkrivanja, kompanija je takođe predstavila neke sulude specifikacije performansi. Sportski SUV će imati Drako DriveOS Quad pogonski sistem, odnosno elektromotore na svakom točku, nudeći kumulativnu snagu od 2000 KS. Prema najavama, to će omogućiti ubrzanje od 0 do 100 kilometara na sat za 1,9 sekundi, što je u rangu sa automobilom Tesla Model S Plaid.

Cene još nisu objavljene, ali Drako kaže da će biti „konkurentne postojećem segmentu super-SUV automobila“.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group