Kompanija Dacia predstavlja novo lice svojih flota

Pre godinu dana, kompanija Dacia predstavila je novi amblem i identitet brenda, dok je on od juče uključen u čitavu ponudu ovog proizvođača, koji je održao svoje obećanje...

Stoga, Spring, Sandero, Sandero Stepway, Jogger i Duster, od sada stižu sa novim DC amblemom na svojim maskama, zajedno sa revidiranim slovnim oznakama, bojama i akcentima. Ove promene se ne smatraju osvežavanjem linija, ali utiču na dizajn vozila, dovodeći ih u ravan sa grafikama i bojama koje su nedavno predstavljene putem komunikacionog materijala prodajne mreže ovog brenda.

Novi Dacia Ling amblem poseduje simetrični dizajn za slova D i C, koji izgleda kao lanac i menja stari štit kompanije. On je postavljen na sredini prednje maske modela, sa uklapajućim horizontalnim linijama sa svake strane. Nova oznaka ofarbana je belom bojom umesto standardnog hromiranog finiša i osvetljena je nalik onoj sa Dacia Bigster koncept modela iz prošle godine. Novi amblem takođe može biti pronađen i na glavčinama.

Volani i prtljažnici novih modela posedovaće Dacia slovne oznake, dok će imena modela pozadi od sada izgledati kao nalepnice. Svi modeli će sada biti dostupni u Dusty Grey nijansi, radi prepoznatljivog izgleda. Dodatno, Sandero Stepway i Duster linije dobiće Monolith Grey finiše na krovnim sankama, zaštitnim pločama i poklopcima retrovizora, akcentujući svoj avanturistički izgled i duh.

Kompanija ističe činjenicu da godinama unazad tokom proizvodnje svojih vozila ne koristi kožu životinjskog porekla. Kako je istakao direktor dizajna kompanije Dacia, Dejvid Durand, novi logo simbolizuje fokus brenda na vraćanje osnovama, novim amblemom evocirajući slike jednostavnosti i robusnosti.

Knjiga porudžbina za rebrendirane Dacia opsege biće otvorena od danas, dok se prve isporuke očekuju u četvrtom kvartalu ove godine, nakon javnog debija čitavog opsega na 2022 Mondial de Paris in October događaju. Kompanija je takođe najavila da od sledeće godine, svi Dacia modeli postaju ograničeni na maksimalnu brzinu od 180 km/h, što je odgovor u okviru nove politike Renault Grupacije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group