Kompanija Bentley predstavila novu hibridnu seriju Flying Spur modela

Bentley Flying Spur Hybrid, elektrifikovana varijanta luskuznog sedan modela britanskog brenda, zvanično predstavlja najčistiji i najefikasniji model u njegovoj istoriji...

Priključni hibridni V6 pogonski sklopovi služe kao alternativa za V8 i W12 mašine svim kupcima koji su nešto više ekološki osvešćeni.

Sudeći prema zvaničnim merenjima, prosečane CO2 emisije ograničene su na 75g/km, što je apsolutni rekord svih vremena za kompaniju Bentley i niže su od onih koje poseduje konvencijalni supermini. Nova linija takođe stiže i sa prelaznim opsegom od 41 kilometar na čistom električnom pogonu, zahvaljujući 18 kWh snažnoj litijum-jonskoj bateriji, koja može biti napunjena u potpunosti za svega da ipo sata.

Flying Spur takođe nudi imresivan kombinovani opseg sa punim rezervoarom i potpuno napunjenom baterijom od ukupno 805 kilometara. Ovo je dosta više od prethodnog Bentley modela, koji je imao prelazni opseg od 700 kilometara i sasvim je dovoljno da se putuje od Londona do Frankfurta bez zaustavljanja i punjenja rezervoara i baterije.

Priključni hibridni pogonski sklop sastoji se od 2,9 litara velikog V6 benzinskog motora i jedne električne jedinice, radi stvaranja kombinovane izlazne snage od 536 ks i 750 Nm obrtnog momenta. Ovo je značajno manje od 542 ks koliko poseduje V8 agregat sa duplim turbo punjenjem, ali je i dalje sasvim dovoljno da ovaj luksuzni automobil ubrza do stotke iz mesta za 4,3 sekunde.

Kao i sve ostale varijante Flying Spur modela, Hybrid je dostupan sa više od šezdeset eksterijernih boja i opcionim Blackline specifikacijama radi nešto mračnijeg izlgeda, dok je za dodatne personalizacije zadužen Mulliner. Unutar putničke kabine moguće je izabrati između 15 boja kože, osam različitih vrsta drveta, sa konfigurišućim šavovima, dijamanstskog prošivanja, 3D kožnih panela vrata i ostalih posebno prilagođenih detalja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group