Koenigsegg predstavlja Naked Carbon Regera

Više slika

Više slika

U svetu super i hiper automobila, granice mogućeg su postavljene daleko od našeg poimanja normalnog…

Sa tim će se složiti svi oni koji su barem jednom videli, provozali ili samo dotakli bilo koji model iz ove dve kategorije. Vrhunski inžinjering, performanse koje su jednake onim koje poseduju dva ili tri prosečna automobila zajedno i izgled koji oduzima dah su njihove glavne karakteristike i ono što ih izdvaja od običnih automobila namenjenih nama smrtnicima.

U toj šačici brendova koji posluju u ovoj sferi, nekoliko se opet izdvaja iz grupe, prikazujući nam mašine koje bi svako poželeo da voza, barem na pet minuta. Švedski proizvođač hiperautomobila, Koenigsegg, predstavio je upravo svoj prvi model koji je finiširan u potpunosti Koeningsegg Naked karbonom, skraćeno KNC.

Naravno, kao što je to slučaj sa njihovim automobilima, ovo je model specijalnog izdanja i zapravo je u pitanju Koeningsegg Regera, koji u svojoj Naked Carbon varijanti izgleda veličanstveno. Razlika između ovog Regera modela i onog koji je prodat prošle godine, krije se upravo u ugljeničnim vlaknima koja su korišćena za njegovu izradu. Svaki panel na novom modelu je pažljivo peskiran, i potom ručno poliran, kako se to specifično karbonsko tkanje ne bi oštetilo.

Nakon tog procesa obrade koji je dugotrajan, kada pređete rukom preko ovog modela zaista možete osetiti karbonsku teksturu. S obzirom na to da novi Koenigsegg nije dobio sloj boje ili providnog laka preko karbona, kao i činjenicu da je tanak sloj lepka detaljno ispoliran, KNC Regera model ima dvadeset kilograma manje, u poređenju sa obojenim modelima ovog brenda.

KNC Regera nije dostupan za kupovinu, ako ste se to pitali (jer, kako da ne), pa je već sada otišao kod svog novog vlasnika u Švajcarsku. On predstavlja prvi model ikada kreiran uz ove dizajnerske solucije. Savetujemo vam da nakon što pregledate galeriju i uverite se u njegovu neverovatnu lepotu, pročitate i tekst o deset najskupljih automobila na svetu – tu tek ima šta da se vidi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group