Koenigsegg Jesko Absolut će ići 532 km/h

Ako Jesko ostvari ovu brzinu, postaće najbrži produkcioni automobil na planeti...

Trenutni rekord najveće brzine automobila drži Bugatti Chiron Super Sport 300+ koji je prošle godine ostvario brzinu od 490,848 km / h. Taj automobil ima 1.600 KS poput Jesko-a, ali teži otprilike 605 kg više od njega, što znači da bi Jesko trebalo da ostavri još veću brzinu.

Nakon nekoliko proračuna, utvrđeno je da bi novi Koenigsegg trebalo da ostvari brzinu od 532 km / h što je prosto neverovatno.

Tokom nedavnog intervjua za Road & Track, Christian von Koenigsegg otkrio je da će ova brzina najverovantije biti ostvarena:

 „To je, naravno, teoretski broj, ali simulacije nam kažu da je realan i ostvariv. Mi zaista nemamo ambiciju da ljudi voze toliko brzo i da tako ugrožavaju živote, ali samo govorimo da će ta brzina verovatno biti moguća i da će jedino moći da se ostvari na trkačkim stazama i avionskim pistama", rekao je , Christian von Koenigsegg.

Za sada ostaje da se vidi kada će Koenigsegg pokušati da obori rekord za najveću briznu i koje će mesto biti odabrano za to, jer kreatori vozila kažu da površina puta mora biti maksimalno ravna, kako bi auto sigurno uspeo da ubrza do ove neverovatne brzine.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group