Koenigsegg Gemera upravo predstavljen

Više slika

Više slika

Glasine su bile tačne. Koenigsegg je upravo predstavio Gemera model, potpuno novog člana porodice koja ima četiri sedišta, makazasta vrata i moćan hibridni pogonski sklop.

Kao prvi četverosed ovog brenda, Gemera označava početak nove ere za Koenigsegg.Dok drugi auto brendovi prave krosovere i SUV-ove visokog nivoa korisnosti, Koenigsegg je odlučio da doda još dva mesta za putnike, zadržavajući sportski izgled kupea.

Sa Gemerom, koja ima oblik inspirisanog jajetom, Koenigsegg je imao za cilj da napravi automobil koji ima ličnost dvoseda sa srednjim motorom, ali i praktičnost putničkog vozila. Generalni direktor Christian von Koenigsegg kaže da ovaj automobil planira od 2003. godine i da je hteo osigurati da je svako sedište podjednako prostrano i udobno, za razliku od mnogih 2 + 2 vozila koja imaju samo dva upotrebljiva sedišta.

Prednja sedišta su napravljena od šupljih kadica od karbonskih vlakana i teška su samo 37,5 kilograma. Tanak dizajn sedišta omogućava dosta prostora u enterijeru, a makazasta vrata znače da su ulazak i izlazak jednostavni i da ne zahtevaju pomeranje prednjih sedišta.

Ostatak enterijera fokusiran je na luksuz. Retrovizori su zamenjeni kamerama, sedišta su grejana i hlađena, i svako sedište poseduje velike digitalne “touchtainment” ekrane za kontrolu zabave i klime, dok audio sistem poseduje čak 11 zvučnika.

Gemera stvara 1.700 KS , što mu omogućava da brzinu od 0 do 100 km/h postigne za 1,9 sekundi. To je postignuto kombinacijom tri elektromotora, dvocilindričnim turbokompresovanim 2,0-litarskim motorom i menjačem sa direktnim pogonom. Takođe ima pogon na svim točkovima, vektor obrtnog momenta na svim točkovima i upravljanje na svim točkovima.

Baterija jačine 800 W, 15 kW, omogućava oko 31 milju potpuno električne vožnje, a automobil ima ukupni domet od 621 milje. Gemera je takođe vozilo sa fleksibilnim gorivom, tako da može da radi na Gen 2.0 etanolu ili C02-neutralnom metanolu. To znači da pod određenim okolnostima potencijalno može biti C02 prilagođen.

Koenigsegg ograničava proizvodnju Gemera na 300 vozila, što znači da će ovo biti izuzetno redak automobil.

Foto:Autoblog

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group