Koenigsegg Agera RS Gryphon sa detaljima od zlata

Više slika

Više slika

Pored prvih proizvodnih primeraka Regera modela, Koenigsegg je predstavio i svoj najnoviji besprekorni Agera RS model, nazvan Gryphon…

Nazvan po neverovatnom mitskom stvorenju, koje ima telo i zadnje noge lava, a glavu, krila i prednji deo tela orla, Gryphon automobil ima završne detalje od karbona, sa akcentima od pravog, pravcatog 24-karatnog zlata.

Zlatni listići su naneseni na eksterijer ovog automobila u vidu logoa i pruga, a možemo ih videti i na nosačima haube, obeležjima motora i u akcentima enterijera. Etore “Blaster” Kalegaro, italijanski majstor, takođe je naneo dekoraciju od zlata i na unikatnu trkačku kacigu napravljenu od karbonskih vlakana.

Vozačka kabina predstavlja nam kombinaciju crne Alcantara kože, poliranog karbona i crnog anodizovanog aluminijuma, sa sedištima koja imaju zlatne detalje i besprekorne Gryphon logoe.

Što se motora tiče, kupac ovog modela odlučio se za vrhunski twin-turbo V8 sa 1.360 KS, koji takođe pokreće i One:1 model. Sa svim tečnostima, ovaj automobil je težak 1.395 kilograma, a za razliku od One:1 modela, Gryphon nam ne nudi magični odnos 1:1 u snazi i težini. Ipak, taj odnos je veoma blizu toj savršenosti, da je razlika sasvim zanemarljiva.

Nakon predstavljanja u Ženevi, ovaj Koenigsegg Agera RS Gryphon će svoj stalni dom dobiti u Sjedinjenim Američkim Državama. Da li zavidite njegovom srećnom kupcu?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group