Kinezi kreiraju luksuzni automobil od milion dolara

Kada čujete za limuzinu, koja je savršeni rival za Rolls Royce, a potiče iz Kine, verovatno vam na pamet padaju one smešne kopije koje smo imali prilike da vidimo tokom godina…

Ipak, prema svemu sudeći, situacija je sasvim drugačija ovog puta. Ako niste čuli za automobilski brend nazvan Hongqi odnosno Red Flag, morate znati da je to kineski državnički brend više decenija, koji potiče iz ranih godina Maoa. Tada, on je proizvodio replike ruskog GAZa i ZiL limuzina. Sada, kineska kompanija koja je deo First Automotive Works (FAW), na svom kreativnom kormilu ima nekadašnjeg šefa dizajna Rolls Royce brenda, Džajlsa Tejlora i otkrila nam je planove za kreiranje automobila od milion dolara koji će biti savršeni konkurent za Rolls Royce. Kompanija želi da akcentuje rastući patriotizam u Kini i posebno se dopadne svojim bogatim i mladim kupcima. “Iako vole Rolls Royce, verujem da u Kini postoji apetit za kineskim luksuzom”, kaže Tejlor.

On je dalje nastavio objašnjavajući da kompanija nije zainteresovana za kreiranje klona Rolls Royce modela, već da želi da koristi istoriju Kine kao svoju inspiraciju. “Moramo pronađi novi kineski, inovativni i digitani način kreiranja novih Hongqi vozila, koja su samostalna i koja nikako ne mogu biti optužena da su kopija Rolls Royce modela. Nećemo to uraditi”, izjavljuje Tejlor.

Niti Hongqi želi da prodaje ultra-luksuznu limuzinu koja će biti jeftinija od Rolls Roycea. Kako Tejlor kaže, svaki luksuzni automobil će se prodavati zbog svojih sposobnosti i inovacija. “Vratio sam se izradi, umetničkoj kulturi Kine, bilo da se radi o njihovom drvetu, žadu ili svili. Postoji bogata istorija u ovom polju, a mi planiramo da koristimo te tradicije, na način koji će biti lep, elegantan i sam po sebi privlačan”.

Tejlor priznaje da bi bilo veoma teško izazvati Rolls Royce na dvoboj na internacionalnim tržištima, ali on po svemu sudeći veruje da će Hongqi imati dosta uspeha na teritoriji Kine. “Želimo da pronađemo način na koji ćemo izgraditi naš brend i platformu van Kine, a za to će nam biti potrebno vreme”, dodao je on.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group