Kinezi kreću sa proizvodnjom superautomobila od 1.4 miliona dolara

Više slika

Više slika

Kineska luksuzna marka Hongqi dovela je dva spektakularna koncepta u Frankfurt, hibridni automobil S9 i električni SUV E115.

Međutim prema kineskim vestima, S9 konačno počinje da se proizvodi sledeće godine i to u 70 jedinica. Cena? Slatkih 1,45 miliona dolara - što je manje od glasina koja je su govorile da će koštati 2,2 miliona dolara.

U svakom slučaju, njegova cena od 10 miliona juana čini Hongqi S9 najskupljim kineskim automobilom u istoriji.

S9-ov hibridni pogonski sklop odlikuje maksimalnu snagu od 1.400 ks i ubrzanje od od 0 do 100 km /  h od samo 1.9 sekunde. Kažu da je najveća brzina 400 km / h, ali to još treba da se dokaže. U svakom slučaju, ovo su spektakularne brojke, a ako su tačne, S9 će se naći među najbržim putničkim vozilima na svetu.

Sve što znamo je da se hibridni sistem zasniva na V8 benzinskoj jedinici sa turbo-punjenjem, ali ako bismo nagađali, pretpostavljamo da bi ovaj agregat mogao imati i jedan ili možda više električnih motora koji rade zajedno sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Foto:Carscoops 

V.P:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group