Kinezi i Italijani kreirali savršeno dete Jeep Wrangler modela

Više slika

Više slika

DR Automobiles, kompanija koja prodaje kineska vozila na italijanskom tržištu od 2006. godine, upravo je najavila stvaranje novog brenda imena Ickx...

Prvo vozilo ove marke predstavljaće K2, automobil koji neodoljivo podseća na poznati SUV i izgleda potpuno spremno za terenske avanture. Baziran na BAIC BJ40 modelu, novi SUV je dizajniran na način koji u velikoj meri kopira izgled Jeep Wrangler serije, sa prednjom maskom koja poseduje određene sličnosti sa Range Rover modelima. Međutim, Ickx ističe da je prednja maska ovog modela u potpunosti kreirana od ugljeničnih vlakana radi impozantnijeg izgleda.

Ispod ove maske, nalazi se plastični branik i zaštitni segment koji štiti K2 u terenskim uslovima. Zajedno sa velikim, dvadesetoinčnim točkovima, ova šasija omogućuje pristup pri ulgovima od trideset i sedam stepeni. Kada se ova opcija sa uglom odvajanja od trideset i jednog stepena, prelomnog od dvadeset i tri i rastojanjem od zemlje koje meri 22 cm aktivira, dobija se jedan veoma sposoban terenski behemot koji može savladati gotovo sve prepreke.

Za pomaganje pri savladavanju neravnih površina zadužene su duple viljške prednjeg vešanja i čvrsta zadnja osovina. Ova mašina poseduje prednosti elektronskog zaključavanja prednjeg i zadnjeg diferencijala i pogon na svim točkovima baziran na zadnjoj osovini prema potrebi. K2 stiže sa 4.645 mm u dužini, što ga čini za 140 mm kraćim od Jeep Wrangler serije sa četvoro vrata. Ovaj model teži 2.180 kilograma i može vući do tonu ipo.

Ispod haube, ova linija stiže samo sa jednom opcijom u vidu dvolitarskog četvorocilindričnog dizel agregata. Ova mašina je dobra za 159 ks i 380 Nm obrtnog momenta, a stiže u pratnji osmostepenog automatskog menjača. Zajedno, oni mogu dovesti K2 do njegove maksimalne brzine od 160 ks, dok ovaj terenac troši oko 10,3 litre na sto kilometara.

Unutar putničke kabine Ickx K2 stiže bogato opremljen, sa kožnim presvlakama i 12,3 inča velikim ekranom informativno-zabavnog sistema. On dolazi opremljen Apple CarPlay i Android Auto platformama, dvozonskom klimatskom kontrolom i mnogo toga drugog, uključujući i krov na uklanjanje u stilu Wrangler modela.

Iako je bazna cena od 54.000 evra prilično visoka, Ickx K2 u suštini stiže pretrpan karakteristikama, ostavljajući kupcima samo opciju izbora boje za svoje SUV modele. Štaviše, glasine sugerišu da kompanija priprema lansiranje K2 modela i na drugim evropskim tržištima, uključujući i Špansko u skorijoj budućnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group