Kineski hiperautomobil u proizvodnom izdanju na nedelji dizajna u Milanu

Proizvodna verzija hibridnog hiperautomobila kompanije Silk-FAW, Hongqi S9, biće predstavljena na Milanskoj nedelji dizajna početkom septembra...

Predstavljanje ove neverovatne mašine u modnoj i dizajnerskoj prestonici sveta potpuno ima smisla. Silk-FAW kompanija bila je prilično agresivna prilikom pozicioniranja, napadajući direktno kompanije kao što su Ferrari i Lamborghini, postavivši svoj salon u regionu Emilija-Romanja, poznatijem kao Italijanska automobilska dolina.

Kao da sve ovo nije dovoljno, Silk-FAW je zaposlio bivšeg generalnog direktora kompanije Ferrari, Ameda Felisa, kao specijalnog savetnika izvršnog predsednika i člana visokog savetodavnog odbora kompanije. Kinesko/američki brend postavio je takođe i bivšeg izvršnog direktora kompanija Ferrari, Alfa Romeo i BMW, Roberta Fedelija, za novog šefa tehnološkog odeljenja. Ova zapošljavanja visokoprofilnih ljudi iz sveta automobila, predstavljaju svega nekoliko od brojnih drugih koja su planirana za pojačavanje redova članovima iz elitnih italijanskih marki luksuza i performansi.

Prvi automobil kompanije Silk-FAW, Hongqi S9 Hypercar, stilizovao je Valter de Silva, još jedno uticajno ime iz sveta automobilizma, zaduženo za dizajn brojnih velikih italijanskih automobila, kao što su Lamborghini Egoista i Alfa Romeo 156.

Tokom aprila ove godine, ovaj brend predstavio je Hongqi model u prototip izdanju na 2021 Shanghai Auto Show sajmu automobila. U svojoj konfiguraciji Hongqi S9 stiže do stotke iz mesta za svega 1,9 sekundi, a odatle će prema izveštajima kompanije biti zaustavljen tek na 400 km/h. Ovaj model poseduje hibridni pogonski sklop sa 1.400 ks, koji uključuje V8 turbo jedinicu, praćenu sa tri električna motora.

S9 će najverovatnije dolaziti sa cenom koja može parirati Ferrari, Lamborghini i Pagani automobilima, dok svetski mediji naglašavaju da će njegova startna cifra zapravo biti oko 1,5 miliona evra. Prema planovima, svega 99 jedinica biće kreirano, tako da će ovaj hiperautombil biti prava ekskluziva.

Relativno nova zajednička saradnja između američkog Silk EV i kineskog FAW brenda, nastavlja se u okviru veoma ambicioznog plana u kome je targetirana prodaja od jednog miliona automobila pod Hongqi oznakom do kraja ove decenije, sa usputnim uključivanjima luksuznih i egzotičnih izdanja u celokupnu ponudu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group