Kineski brend predstavlja moćni električni SUV koji može i da plovi

Prošle nedelje, novi luksuzni podbrend kompanije BYD, YangWang, predstavio je svoju poslednju kreaciju, masivno proširenje opsega u vidu električnog SUV modela nazvanog U8...

Ovaj model je kreiran specijalno kako bi se upustio u izazov postavljen od strane luksuznih SUV modela kao što su Range Rover i Mercedes G-Class. Kako bi demonstrirali spremnost za ovo takmičenje po pitanju mogućnosti, ljudi kompanije YangWang odlučili su da istaknu impresivne mogućnosti svog novog SUV modela, pretvarajući čak svoj novi tenk u plovilo koje može da pluta i kreće se kroz vodu kao čamac tokom vanrednih situacija.

YangWang U8 automobil pokreću četiri električna automobila koja zajedno pružaju masivnu izlaznu snagu od 1.184 konja. Upravo zbog činjenice da je svaki točak pokretan svojim ličnim motorom, oni se mogu pokretati nezavisno u različitim pravcima i omogućiti SUV modelu da se okreće u mestu.

Ova karakteristika je nedavno predstavljena u snimku podeljenom od strane CarNewsChina mreže i na njemu je moguće videti U8 kako polako izvodi okret od 360 stepeni u mestu. Rotacija u mestu pruža osećaj kao da se automobil nalazi na pokretnoj platformi iako su potpuno primetna podrhtavanja tokom manevra. Iako ovaj video bez tona verovatno tim putem maskira prilično neprijatne tonove škripe guma, kada se ovaj model nađe u svom prirodnom okruženju - odnosno u terenskim uslovima - ovaj trik je definitivno daleko tiši i uglađeniji.

Kao što je već pomenuto, U8 poseduje daleko više od jedne impresivne karakteristike, a pošto je ovde reč o terenskom vozilu, on takođe mora biti sposoban da se izbori sa dubokim vodama. Dok standardni model može da se kreće kroz vodu do dubine od jednog metra, Off-road Master Edition izdanje može ići još dublje, čak i do 1,4 metra zahvaljujući svojoj surli.

Ukoliko vas kopka pitanje zbog čega je električni model imao surlu, onda je bitno da znate da on poseduje i dvolitarski turbo motor koji mu služi kao produžetak opsega. Ova jedinica takođe generiše i električnu energiju kako bi dopunjavala 49,05 kWh veliko LFP baterijsko pakovanje, zaduženo za pokretanje sva četiri motora. Kada su rezervoar od 74 litara i baterije u potpunosti napunjeni, U8 prema tvrdnjama proizvođača poseduje prelazni opseg od 1.000 kilometara po različitim terenima.

Međutim, ukoliko neko slučajno pregazi nešto više od plitkog potoka i onoga što usisnici dozvoljavaju, sa ili bez surle, U8 model nudi specijalni Yachting Mode koji ga može zaštititi. Ovaj sistem poseduje senzore koji autonomno povećavaju vešanje, deaktiviraju motor i prebacuju sve na interni HVAC sistem kako bi pokrenuli mod recirkulacije, zatvaranja prozora i otvaranja šibera kako bi se ljudima u enterijeru putničke kabine obezbedila sigurna ruta za bekstvo. U ovom modu, prema tvrdnjama njegovih tvoraca, U8 može ostati u plutajućem stanju do trideset minuta i dalje se krećući brzinom od 1,6 čvorova jednostavnim obrtanjem točkova.

Isporuke nešto više ulično fokusiranog YangWang U8 Premium Edition modela startovaće sledećeg oktobra, sa cenama koje kreću od 148.000 dolara, dok će cene Off-Road Master Edition biti objavljene nešto kasnije od strane kineskog brenda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group