Kimi Raikonen promoviše moćni Alfa Romeo Giulia GTAm model

Vozač Alfa Romeo Formula 1 tima, Kimi Raikonen, našao se iza volana tržišnog Giulia GTAm automobila italijanske kompanije, na kom je i sam radio, kako bi video da li je sve prošlo kako treba...

Kimi je potpuno zadovoljan krajnjim rezultatom, a uprkos tome što prodaje ulično legalnu verziju modela svog trkačkog tima, ovaj Finac ostao je potpuno hladan, potvrdivši svoj nadimak "Iceman". "Zaista mi se sviđa", rekao je. "Mi smo želeli da stvorimo automobil koji može biti korišćen na svakodnevnoj bazi, ali da istovremeno bude potpuno spreman da izađe na trkačku stazu, što je ujedno njegova strana u kojoj sam ja zaista uživao."

Giulia GTAm linija koristi tjuniranu verziju V6 mašine zapremine 2,9 litara kompanije Alfa, dobru za 532 ks, dok su hauba, krov, prednji branik, rubovi prednjih točkova i umeci zadnjih rubova točkova kreirani od ugljeničnih vlakana, a zajedno titanijumskim izduvnim sistemom pomažu da se skine dodatnih sto kilograma. Stvar koja je najviše impresionirala Raikonena, zapravo je sila potiska koju karoserija ovog automobila stvara.

"Naravno da je uvek bolje da pri većim brzinama imate ovakvu stavku na svojoj strani, posebno kada se radi o balansu", dodao je bivši Formula 1 šampion. "Ovaj automobil deluje kao da je više opterećen napred kako bi brže skretao. On je brz, lak za vožnju i upravljanje."

Naravno, kao neko ko je više navikao na trkačke automobile sa jednim sedištem u ulozi svakodnevne igračke, Kimi je ipak naveo da primarna korist GTAm automobila jeste njegova mogućnost upotrebe u svakodnevne svrhe. "Ovaj model je napravljen za odlazak sa jedne tačke na drugu, idemo na plažu, važi, okej, ali ajde da okrenemo neki krug na stazi kada se vratimo - nema problema. Jednostavno, ovo je automobil za sve prilike."

Cene nove linije, u nešto manje ekstremnom paketu iz Giulia GTA serije startuje sa 175.000 evra u Italiji, dok je tvrdokornija Giulia GTAm mašina procenjena na 180.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group