Kia Sedona 2015

Veliki MPV modeli su počeli pre par godina da gube trku sa SUV modelima, ali to ne znači da ih više nećemo viđati. Možda ček i ne bi gubili da su svi u rangu modela Sedona, koji je Kia najavila (u Evropi se prodaje kao Carnival)...

 

Predstavljanje će biti na sajmu u Njujorku, u sredu 16og aprila, a ovaj srednji MPV je dizajniran pod kontrolom Petera Schreyera, koji je nadgledao ponovono građenje brenda Kia od početka.

Nudi osam sedišta, sa odličnim dizajnom, "mišićavim" prednjim delom koji je istaknut značkom brenda i prednjom rešetkom. Nova Sedona je skoro 5 cm šira, što je doprinelo i boljem izgledu i proporcijama. Pozadi, LED svetla, novi branik i krovni spojler mu daju sportski izgled. 

Većina ljudi će kupiti Sedonu zbog enterijera, a Kia kaže da novi model nudi više prostora za ramena, više mesta za noge u prednjem delu, u drugom i trećem redu sedišta, kao i nešto višu poziiju sedenja - iako je zadržao istu visinu kao prošli model. 

Dostupna je u dve konfiguracije, sa sedam i osam sedišta i nudi fleksibilno sedenje i nekoliko opcija za odlaganje prtljaga. Drugi red seditšta se preklapa, a može se izabrati i "First class", luksuzni oblik sedenja. ž

Pošto je Sedona automobil za porodice sa decom, nudi tehnologiju materijala koji je otporan na fleke, elektricitet i druge pogodnosti. 

Pod haubom se nalazi novi Lambda benzinski direct injection 3.3 V6 motor koji menja 3.5 V6 iz prethodnog modela. Postavljen na šestotepeni automatski menjač, daje više snage od prethodnika, sa 276ks i 336 Nm obrtnog momenta. 

Svi modeli dolaze sa sigurnosnim opcijama ESC, TCS, BAS, HAC, EBD, ABS, ROM, CBC... takođe ovo je prvo Kia vozilo sa eServices funkcijama i novim infotainment sistemom. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group