Novi Kia Rio GT-Line dolazi sa sportskim izgledom

Više slika

Više slika

Kompanija Kia možda ne nudi previše verzija performansi svojih standardnih modela, ali sada počinje da dodaje nešto više stava sa svojim GT-Line automobilima...

Poslednji iz ovog opsega jeste Rio model. Spreman za predstavljanje na 2018 Geneva Motor Show sajmu automobila, u martu ove godine, novi Kia Rio GT-Line teži ka tome da postane lider u klasi sličnih modela kao što su Sportage, Sorento, Picanto i Cee’d.

Snaga ovog automobila dolazi iz turbo jednolitarskog motora sa tri cilindra koji stvara 118 ks, matiranog na šestostepeni manualni menjač. Ovo nije mnogo, možete pomisliti, jer nešto više snage možete pronaći u modelima slične veličine kao što su Ford Fiesta ST, Renault Clio RS, VW Polo GTI ili čak, najskromnijem od njih 595-spec Fiat 500 Abarth.

Međutim, ova linija će takođe u ponudi imati i 1,25 ili 1,4 litra zapremine velike jedinice sa četiri cilindra i unutrašnjim sagorevanjem, ali za sada, ove linije ostaju na konjaži nešto manjoj od 100 ks, a dolaziće zajedno sa sedmostepenim menjačima duplog kvačila.

Da ostavimo motore sa strane, GT-Line modeli definitivno dolaze sa nešto više sportskih detalja, nalik sjajno crnim i hromiranim maskama hladnjaka, specijalnim sedamnaestoinčnim felnama, LED dnevnim svetlima, duplim izduvnim granama, hromiranim delovima oko stakala, metalik crnim spojlerima i bočnim pragovima. Unutra, možete pronaći kombinaciju sintetičke kože i platnenih postava sa sivim šavovima, kožni volan sa ravnim dnom, metalik i lažne karbonske finiše.

Mada se često naglašava i postavlja pitanje da li će Kia ikada ponudi prave verzije performansi svojih malih kompaktnih modela, nama jedino ostaje da se nadamo i sačekamo ono što budućnost nosi. Možda će sestrinski brend Hyundai i njegova nova N divizija moći da naprave neki uticaj, ali do tada, novi GT-Line modeli startuju sa evropskom kampanjom ovog proleća, otprilike negde oko švajcarskog sajma automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group