Kia predstavlja novi i nikad lepši Stinger

Više slika

Više slika

Kia se priprema za zvanično tržišno lansiranje potpuno novog modela Stinger...

Sa početkom od decembra meseca ove godine, najnoviji model stiže na američko tržište u vidu sportske varijante dizajnirane sa najboljim karakteristikama u svojoj klasi i sigurno će postati linija sa najvišim performansama u istoriji brenda.

Stinger je kreiran od strane Pitera Šrejera, direktora dizajna kompanije Kia i njegovog nemačkog tima dizajnera. Odeljenje zaduženo za upravljanje i šasiju novog modela Stinger sastavljeno je na Ninburgringu pod aktivnim nadzorom Alberta Biermana.

"Ja smatram da za brend Kia, kreiranje novog modela Stinger predstavlja veoma poseban događaj", izjavio je Bierman. "Iz razloga što niko ne očekuje ovakav automobil, ne samo po izgledu, već takođe po načinu vožnje. Ovo je potpuno drugačija zverka."

Opseg motora varira i uključuje dvolitarsku turbo jedinicu sa četiri cilindra, 255 ks i 353 Nm obrtnog momenta, omogućuje novom modelu Stinger da dostigne stotku iz mesta za samo 5.9 sekundi. Nova linija motora poseduje predvodnika u vidu V6 motora zapremine 3,3 litara, koji proizvodi 365 ks i 510 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da ubrza model Stinger do stotke za 4,7 sekundi i dostigne maksimalnih 270 ks. Oba motora su uparena osmostepenim automatskim menjačem.

Šasija poseduje McPherson prednji deo i vešanje sa zadnje strane opremljeno sa četiri spojne tačke, dok se bazni modeli oslanjaju na pasivno vešanje GT modela koji se elektronski kontrolišu zajedno sa aktivnim oprugama.

Takođe, dostupna je i opcija pogona na svim točkovima, sa sistemom koji se sastoji od Dynamic Torque Vectoring Control sistema, koji distribuira snagu između osovina i koristi kočnice radi efekta koji stvara vektor obrtnog momenta. Pogon na svim točkovima ostaje baziran na zadnjoj osovini, dok 80% snage može biti distribuirano na zadnju stranu ili raspoređeno po pola kada je vozilo u normalnom modu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group